Svédül vagy norvégul éri meg jobban tanulni?
Svédekhez könnyebb kijutni ezért én ezt választanám. Norvégia nem tagja az Európiai közösségnek.
Mint az egyes is írta eleinte angolul is elboldogulsz nagyon jól. Egy-két év után azért már elvárják hogy tudjad a nyelvüket.
Idézek egy évekkel ezelőtti, másik (hasonló) kérdéshez írt válaszból:
"Nekem azt mondták a dánok, hogy a norvég a középút, a legkönnyebb svéd és a legnehezebb dán között, és a norvég is az a nyelv, amely közvetítőként léphet fel."
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
1: Dániában éltem rövid ideig és a jövőben oda is akarok visszaköltözni, de elárulom nagyon rövid ideig elég csak az angol.
Boltba be tudsz vásárolni, stb, de ha nem szuper orvosi vagy nagyon jó programozási tudásod van, akkor kevés az angol magában. Nem nagyon fogsz normális melót találni, ami van az meg vegetálni elég.
Norvégia meg ugye sokkal drágább, oda még kevesebb ideig elég. Normálisan előre akarsz lépni szükséges legalább alapszintű tudás az adott nyelvből. Sok nyelvtudás nélküli munkánál meg nem lesz ideje az embernek nyelviskolába, tanárhoz menni.
Érdemesebb alap nyelvtudással neki vágni.
5: megerősíteni tudom a dán tanárom elmondása után. Ő is ugyanezt mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!