Általános 4. osztályban választani kellett nyelvet, német vagy angol.Több, mint a fele az angolt választotta, ahogy én is, de mivel túl sokan jelöltük meg ezt, így az igazgató sorsolással eldöntötte, hogy ki megy át a németbe.Szerintem ez nagyon igazságtalanság, akkor miért van szabad döntési joga az embernek?
Most itt vagyok 18 évesen, nem szeretem a németet, nem vagyok rossz belőle, de angolt szívesebben tanulnék, de szakközepes vagyok, magántanárra nincs pénzem és msot vhogy ez eszembe jutott, h mégis h lehet ilyesmit csinálni?Sosem tudni, h mennyire mélyültem volna bele anno.
2010. aug. 15. 19:34
1/8 anonim válasza:
Mondok jobbat.nálunk nem is volt választási lehetőség.csak német volt. Az angollal amúgy mindenki többre menne. A egyetemen több tudományos cikket kellene olvasnom.a múltkor kérdezte az egyik oktató hogy tudok e angolul,mondtam hogy nem, 8évig németet tanultam.erre kaptam egy csomó anyagot ami angol volt. ,,oldjam meg,, ezt mondta. :) sajnálom h veled is ez van.
2010. aug. 15. 19:44
2/8 anonim válasza:
De tényleg az :'(
2010. aug. 15. 20:44
3/8 anonim válasza:
nálunk is pont ugyanez volt... akkora szemétség. ráadásul németül még meg se tudtak minket tanítani, mert a tanár nem tanított rendesen, az angolos csoport pedig nyolcadikban lerakta az angol alapfokú nyelvvizsgát. ők simán mehettek jó, akár elit gimnáziumokba is, mi meg még oda sem, mert SEMMI nyelvtudásunk nem vol négy év "tanulás" után. elrontották az egész jövőnket kb. olyan szomorú, hogy az a tanár még mindig ott van és ugyanúgy nem tanít semmit.
2010. aug. 15. 20:56
4/8 anonim válasza:
Nagyon sok anyag van fent az interneten angolból, hiszen az a világnyelv. Vegyetek szótárt, nyelvkönyvet, és tanuljatok abból!
2010. aug. 16. 09:02
5/8 A kérdező kommentje:
köszi h egyetértetek, sztem ez nagyon szomorú és még mindig így csinálják
Utolsó!Most nem azon van a hangsúly h vegyek könyveket meg stb, ingyen bérmentve tanulhattam volna azt, amit szerettem volna, mint más ember..-.-
2010. aug. 16. 10:50
6/8 anonim válasza:
Újra én: Szia, én németet tanultam az iskolában. Akkoriban még nem volt ennyire megkerülhetetlen az angol. A gimnáziumban már jó lett volna az angol, de latint tanultam, mert kötelező volt. A 11. osztálytól kezdtem az angolt, és később visszaemlékeztem, hogy valamikor régen tanultam, ezért nem nulláról indultam. Azóta nem hagytam abba semmit.
Ne sajnálkozz, a legtöbb helyen hasonlóan nem tudják megtanítani a nyelvet a tanárok.
2010. aug. 17. 14:16
7/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, de most nem erről van szó, h tudják-e tanítani vagy sem.Én angolra jelentkeztem, szabadon választhatott az ember, erre mégsem, csak mert túljelentkezés, erről van itt szó, nem a tanítás minőségéről most.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!