SEGÍTSETEK! Szerintetek is igazságtalanság?
Szóval 4-5-ös tanuló vagyok. Töriből is olyasmi. Minden házi feladatom precízen kész volt. Egyet véletlenű elfelejtettem megcsinálni (1 oldal), mert angol projectet kellet csinálnom. És a töri tanár ezért beírt egy nagy egyest. Csakis azért, mert egy leckém nem volt kész, és a többi mind. :Anyukám még nincs itthon, nem tud az egyesről, hogyan mondjam el neki? Mert tudom hogy nagyon szomorú lesz. Ez a első egyesem:
És szerintetek is igazságtalanság ezért beírni?
Légyszives!!!!!!
Igazságosnak nem nevezném az eljárást, de jogosnak jogos, a tanár megteheti sajnos. Anyukádnak meséld el részletesen, meg fogja érteni.
Én is házi feladat miatt kaptam meg annak idején életem első karóját, és teljesen ilyen volt a helyzet, én is jó tanuló voltam és nagyon kiakadtam, és nem tudtam, hogy mondjam el otthon. Megértették, ők is voltak diákok, nekik is voltak ilyen tanáraik, nálatok is ez lesz a helyzet. Ne csüggedj, nagyon sok tanár nem veszi figyelembe év végén az ilyen módon "szerzett" jegyeket :)
Egyérteleműen igazságtalanság. Nálunk régen úgy volt, hogy mínuszokat kaptunk ilyenért és öt után nagy egyest.
Tanár lennék, én is így csinálnám.
Amúgy meg nem gáz. Szerintem anyukád biztosan meg fogja érteni a helyzetet. Év végén meg kérd meg szépen a tanárodat, hogy ne számítsa bele ezt az egyest az átlagodba, vagy kérj lehetőséget, hogy javíthass.
Egyébként meg szokd csak meg az érzést, mert nem ez volt az első és utolsó egyesed az életben. :)
> Anyukám még nincs itthon, nem tud az egyesről, hogyan mondjam el neki?
"Anyu, a történelemtanárom egy elmebeteg r*hadék."
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat:)
Elsőnek, és másodiknak: teljesen igazatok van.
Harmadiknak: Persze, ez így igaz.
Negyediknek: Egy kicsit igaz, csak szebben fogalmazzuk meg :D
és megnyugtattatok egy kicsit:) köszönöm.)
(mindenki kapott zöldet)
nem csináltad meg, amit kellett volna -> megbüntettek. ez hol igazságtalanság? szerinted később majd ha a munkahelyeden kihagysz valamit, mert mondjuk otthon sokat sírt a gyerek éjjel, érdekelni fogja a főnöködet? ez egy jó lecke volt, most megtanultad, hogy legközelebb kétszer is átnézed, hogy minden házi elkészült-e.
Anyukádnak mondd meg, hogy hibáztál, legközelebb jobban figyelsz, hogy minden kész legyen.
Szerintem sem igazságtalanság, bár nyilván az ilyen vélemények nem szimpatikusak! :) Akármennyit is kell tanulni, az elvárás az elvárás, és ha ennek nem teszel eleget, annak bizony következményei vannak. Lehetett volna ez az, hogy jövőhétre kétszer annyi házit ad, vagy bármi más. Ez a tanár így büntet, ezt el kell fogadni, viszont hidd el nekem egyszer még hálás leszel azért, hogy ilyen kemény kézzel fogtak, és megtanultad hogy a határidő, az határidő, és nincs 1-2 nap csúszás, vagy olyan hogy na jó félig kész, de majd lesz valami, most más kell tanulni...
Csak hogy egy példát mondjak nálunk az egyetemen, ha nem adok le egy évközi feladatot időben, akkor késedelmi díjat kell fizetni. Ez ugyan csak 500 forint, de ha kettővel kések, máris 1000. Ha túl sokat késel vele, akkor a tanár lelki-ismeretfurdalás nélkül azt mondja, hogy már nem fogadja el, következő félévben újra járhatsz az órájára, és sajna senkit nem érdekel, hogy lusta voltam azért nem csináltam meg időre a feladatomat, vagy súlyos családi, esetleg magánjellegű problémáim adódtak, megette a kutyám a kész házimat, vagy csak nem volt időm rá, ez az én dolgom, akkor is meg kell lennie mindennek időre. Régen én is rengeteget bosszankodtam az olyanokon mint te (nálunk minden tanár 1-essel büntett), de arra nagyon jó lecke volt, hogy most képes vagyok hatalmas nyomás mellett is időre teljesíteni mindent, míg mások csúsznak a határidőkkel, mert én ezt így szoktam meg, előnyt jelent! :) Lehet most rossz, de az életre nevel!!
Anyukádnak pedig egyszerűen csak mondd meg, hogy sajnos nem jutottál a házi végére, ezért kaptál egy 1-est, elszomorodtál tőle, igyekszel kijavítani, és kész... senkit nem ettek még meg egy 1-esért! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!