10.-es vagyok, 1.-től tanulok angolt. Ajánlanátok valami jó praktikát arra, hogy hogyan tanuljak meg angolul mégjobban? Értek majdnem mindent, csak nehezen fogalmazok, méghozzá helyesen. Emiatt nem szeretek belépni órára sem..
Figyelt kérdés
#angol #Angol taktika tanuláshoz
2021. jan. 13. 10:21
1/4 anonim válasza:
Gyakorolj. Nincs jó praktika, csak a megfelelő rutin.
2/4 anonim válasza:
Beszédbeli fogalmazásban segít ha sok anyanyelvi beszélőt hallgatsz akár sorozatokon vagy youtube-on keresztül. Természetesen az a legjobb ha valakivel angolul beszélgetsz alapból, nehéz anyanyelvi beszélőket találni de én például sokat beszélgettem olyan ismerőseimmel, barátaimmal akik magasabb szinten álltak angolból, vagy akár éltek is kint. HA pedig írásban nem megy a fogalmazás, akkor akár kereshetsz anyanyelvi levelezőtársat (ez mostanában egyre felkapottabb)
3/4 anonim válasza:
Hallgass anyanyelvi beszédet. Válassz ki egy-egy mondatot, és ismételd el hangosan, többször egymás után. Utána próbálj kicserélni benne egy mondatrészt, és ismételd el megint párszor hangosan. Aztán egy másik mondatrészt, stb. Ezzel a módszerrel elő tudod segíteni, hogy a szerkezet rögzüljön benned, és legközelebb más könnyebben fog a szádra jönni.
Pl. hallod hogy: I wanted him to help me.
Ezt kedvedre variálhatod:
I wanted them to help me
She wanted me to help her
I wanted her to kiss me
...
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Netflixen néztem meg 1 filmet angol felirattal, vagy fordítva, hogy angolul beszéltek, s magyarul írta. Ezzel lehet majd még kísérletezek, meg azzal is amit írtatok:) Most Duolingon “játszom” nagyon jól meg, csak bátorságot kell kapjak😄
2021. jan. 13. 12:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!