Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Language Cert B2 nyelvvizsga?

Language Cert B2 nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem, de most láttam róla az elég negatív véleményeket. A Pesten lévő vizsgahelyen csinálnám, de most kb. úgy érzem, hogy inkább visszavonom a jelentkezést :(

A probléma az, hogy a többi nyelvvizsga elég nehéznek tűnik... Tudnátok segíteni, mit ajánlotok, mit csináljak, hol csináljam?

2021. jan. 4. 00:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
57%
Mégis milyen negatív vélemények vannak róla? Nyelvvizsga, nyelvvizsga. Egyetemhez jó.
2021. jan. 4. 04:12
 2/17 A kérdező kommentje:
Nézz utána! :D
2021. jan. 4. 07:04
 3/17 anonim ***** válasza:
84%
De most tényleg, mi a baj a Languagecerttel? Vagy most azokra a negatív facebookos véleményekre gondolsz? Ugyan már. Ez is ugyanolyan nyelvvizsga, mint a többi. Nyilván sokan akik megbuknak, rögtön az adott nyelvvizsgaközpontot kezdik ócsárolni. Én is Languagecerten voltam anno, sikerült elsőre. Szintén 3 közeli ismerősöm volt Languagecert vizsgán, mindenkinek elsőre sikerült. Nem kell tőle tartani. Amúgy az ECL sem tűnik nehéznek, ha nem akarod a Languagecertet, menj arra. De minden nyelvvizsgánál vannak elégetlenkedők, ne erre alapozz.
2021. jan. 4. 09:59
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg, mik azok a negatív vélemények? Nekem csak jó tapasztalatom van/volt vele, én 15 évesen elsőre megcsináltam. Szerintem korrekt.
2021. jan. 4. 10:08
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Októberben sikeresen levizsgáztam(középfok) elsőre, nekem nem volt semmi problémám vele.
2021. jan. 4. 10:11
 6/17 A kérdező kommentje:

Sokan írják, hogy pl. a szövegértési rész 80-90% lett, de a writing-ot lehúzták 20-35%-ra,mert ugye ott szabad kezet kap a javító. Más mondta, hogy folyékonyan beszélt egy B2-es vizsgán, és azt is lepontozták 20% körülire. Mindezt persze csak a pénzért. És be kell látni, nem egy olcsó vizsga, és attól félek, ha megkapok egy ilyet, akkor azért 36ezret bukni, nem kevés pénz...

De köszönöm a válaszokat, az ECL-nek utána nézek.

2021. jan. 4. 13:31
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Az véletlenül sem lehet, hogy ők bénázták el...

Writing résznél is megadott szempontokat kell követnie a javító embernek és ha valamivel nem értesz egyet akkor fellebezhetsz.

Ha valaki ír egy jó szöveget akkor az nem lesz 70% helyett 20%. Még csak 60% se...

2021. jan. 4. 16:27
 8/17 A kérdező kommentje:
Alapvetően én is így gondolom, csak már eljutottam odáig, hogy bármit kinézek bárkiből/miből...
2021. jan. 4. 19:59
 9/17 anonim ***** válasza:

Ha esetleg valaki pont ilyen 52%-ot ér el, vagy ilyesmi, akkor eltudom képzelni, hogy esetleg pár pontot elcsalnak, hogy ne legyen meg az 50%. (ugye 50%-tól van meg a nyelvvizsga) De nagyon max. ilyen esetben. De az elég meredek, hogy egy 80-90%-os writingot lehúzzanak 20%-ra. Nem hiszem, hogy nagyon gyakori lenne, hogy ilyet csinálnak... meg aztán ha akarod, meg is tudod nézni magát a tesztet a kijavítás után. Nem hiszem, hogy bármelyik javító is avval szórakozna, hogy lehúzza a 80%-osat 20%-ra, mert ha a vizsgázó bemegy, és megnézi az eredményt, könnyen kiderülhet, hogy nem csak 1-2 pontot számoltak el...

Meg ugye a szóbeli feleletet mindig fel is szokták venni magnóra vagy valami. Nem tudom, hogy azt hány ember értékeli utólag, de szerintem ha már fel veszik, és nem ott rögtön értékelnek, akkor csak nem arról lehet szó, hogy egy vizsgáztató meghallgatja, és ennyi. Persze lehet, hogy igen. Mindenesetre a szóbeli felelet is visszahallgatható ha kérelmezed, és gondolom ott is lehet felülvizsgálatot kérni.

Szóval én nem tartanék az ilyen dolgoktól, ha a te helyedben lennék. Ha meg ilyen történne, akkor kérsz felülvizsgálatot. De nem hiszem, hogy a nyelvvizsgaközpontok evvel szórakoznának, mert könnyen megüthetik a bokájukat, mert pl. egy 80%-os írást 20%-ra értékelni elég feltűnő, nyilván a vizsgázó elkezd gyanakodni.

Mindenesetre szerintem az ilyen "20-35%" süket duma. Szerintem ezek az emberek szimplán nem tudtak semmit angolból, és emiatt rá akarják varrni az egészet a nyelvvizsgaközpontra, mert mi az már, hogy ők nem mentek át.

2021. jan. 4. 21:27
 10/17 anonim ***** válasza:
A szóbelit magnóra veszik igen.(#5)
2021. jan. 4. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!