Mennyire fontos a német nyelv Európában?
Angolul és oroszul tudok és most gondoltam hogy a németet vagy a franciát el kéne kezdeni. A németet elkezdtem de.... nem mondom hogy nem tetszik mert érdekes és amúgy tetszik csak valamiért a francia vonz jobban, abba belenéztem viszont az jött le hogy rohadt nehéz.
Nagyon fontos Európában ez a minden által ajánlott angol-német
vagy a angol-francia is jó?
És amúgy melyik a nehezebb?
Magyarországon a német fontosabb, mert rengeteg a német cég, illetve sok magyar cég is üzletel németekkel. Ha megnézel álláshirdetéseket, látni fogod, hogy sok helyen kérik vagy legalábbis előny a német nyelvtudás.
Európai szinten viszont nem merném kijelenteni, hogy a német fontosabb, mint a francia, szerintem abszolút egálban vannak. Világszinten viszont egyértelműen a francia. Európán kívűl a német kb nem létezik sem a mindennapi életben sem az üzleti világban, leszámítva a kisebb kolóniákat Észak- és Dél-Amerikában.
Azt mondanám, hogy ha már tudsz angolul, akkor elsősorban az döntsön, hogy melyiket akarod tanulni, melyik érdekel. Erőltetve valószínűtlen, hogy sokáig juss. Én pl a némettel sokat szenvedtem, olaszt viszont szinte hobbiból tanultam.
A hasznosság nagyban múlik azon, hogy milyen területen dolgozol/tervezel dolgozni. A német hasznosabb Kelet-Közép-Európában, itt ez kvázi egy regionális közvetítő nyelv. A regionális autóipar és autóipari beszállítok is ezt használják. A francia használható Belgiumban, Franciaországban, ha valami humánabb területen akarsz elhelyezkedni, akkor az is hasznos lehet, pl az EU-s jogszabályok két alapnyelvének az egyike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!