Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Cosmopolitan lingua vagy...

Cosmopolitan lingua vagy Speak nyelviskola? Melyik és miért? Miben más a módszer?

Figyelt kérdés
Angolt és németet szeretnék párhuzamosan tanulni.

2020. dec. 30. 15:36
 1/3 anonim válasza:
Szia! A Speak! az ismétlés elvén teszi a fejedbe a nyelvet, ami vkinek jó vkinek nem. Nem magyaráz el normálisan nyelvtant, össze-vissza ugrál a tananyagban, full logikátlan sztem legalábbis. Ami nagyon fontos, ha kiderül, hogy ez nem Neked való- és hiába a próbaóra mert abból a 20 percből nem fogsz rájönni- nem adnak vissza pénzt, benne van a szerződésben, amit aláírsz…és nem olcsó! Inkább menj rendes magántanárhoz ebből az összegből, sztem nem éri meg! Vagy normális nyelvsuliba nem ebbe. Nem ajánlom! A házit a tanár nem javítja elhanyagolja! Soroljam még? Tudnám sorolni.
2022. júl. 19. 18:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a Cosmo 1000x jobb, de attól is függ, hogy ki hogy szeret nyelvet tanulni. Pl.én kifejezetten szeretem a logikusan felépített rendszereket és ha össze tudom hasonlítani a magyarral. A Speak! sok ismétléssel gyakoroltat, de nyelvvizsgát nehezen lehet lerakni abból, amit ott tanítanak. Azt mondanám, hogy azon kívül, hogy kapsz ott némi magabiztosságot, nem éri meg, 3-4 cosmo tanfolyamból simán nyelvvizsgázol, a Speak-ben ugyanannyi pénzért el tudsz mondani magabiztosan x betanult mondatot.

Egyébként a könyvüket is olvastam a nyelvézék mítoszáról és nagyrészt bullshit. Bocsánat a kijelentésért de csak a lusta ember nem tud egy nyelvet megtanulni. Ha elkötelezett vagy, nem csak a minimumot tanulod, pl folyamatosan passzívan (háttérben megy a bbc) és aktívan (filmet nézel, olvasol, stb) tanulsz, nem tudom elképzelni, hogy valaki nem tud záros határidőn belül megtanulni pl angolul, amikor a csapból is angolul folyik minden.

Találkoztam én is nagyon sok ilyennel, volt aki diplomamentő 400-500 óra után egy egyszerű mondatot nem tudott összerakni, na ők azok akik a házit SE csinálják meg. De akkor bocsánat,ne várjon eredményt. Az ilyet meg úgyis hülyítik 100% beszéd alapú meg thétában relaxálós nyelvkurzussal.

febr. 29. 09:19
 3/3 anonim válasza:
Szia! A Cosmo NAGGYON tanárfüggő, minden tekintetben. A módszerük, megközelítésük is teljesen más. Volt olyan 100 órás tanfolyamom, amin annyit haladtam, hogy nem hittem volna, hogy lehet ennyit haladni ilyen kevés idő alatt, meg volt olyan tanfolyamom is, amit 50 óránál ott hagytam, mert nudli volt. De úgy szó szerint időpocsékolás. Azt ajánlom, hogyha oda mész, egyszerre mindenképpen csak 50 órát fizess be. Majd később meglátod, hogy bevált-e.
júl. 29. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!