Cosmopolitan lingua vagy Speak nyelviskola? Melyik és miért? Miben más a módszer?
Szerintem a Cosmo 1000x jobb, de attól is függ, hogy ki hogy szeret nyelvet tanulni. Pl.én kifejezetten szeretem a logikusan felépített rendszereket és ha össze tudom hasonlítani a magyarral. A Speak! sok ismétléssel gyakoroltat, de nyelvvizsgát nehezen lehet lerakni abból, amit ott tanítanak. Azt mondanám, hogy azon kívül, hogy kapsz ott némi magabiztosságot, nem éri meg, 3-4 cosmo tanfolyamból simán nyelvvizsgázol, a Speak-ben ugyanannyi pénzért el tudsz mondani magabiztosan x betanult mondatot.
Egyébként a könyvüket is olvastam a nyelvézék mítoszáról és nagyrészt bullshit. Bocsánat a kijelentésért de csak a lusta ember nem tud egy nyelvet megtanulni. Ha elkötelezett vagy, nem csak a minimumot tanulod, pl folyamatosan passzívan (háttérben megy a bbc) és aktívan (filmet nézel, olvasol, stb) tanulsz, nem tudom elképzelni, hogy valaki nem tud záros határidőn belül megtanulni pl angolul, amikor a csapból is angolul folyik minden.
Találkoztam én is nagyon sok ilyennel, volt aki diplomamentő 400-500 óra után egy egyszerű mondatot nem tudott összerakni, na ők azok akik a házit SE csinálják meg. De akkor bocsánat,ne várjon eredményt. Az ilyet meg úgyis hülyítik 100% beszéd alapú meg thétában relaxálós nyelvkurzussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!