Hogy lehet egy szövegből listázni a szavakat ?
Az lenne a lényeg hogy bármilyen szövegből listázni tudjam a szavakat, mint egy általános iskolai vocabulary, megvan az adott fejezet és ahoz van egy szókészlet ami abban az adott fejezetben új szónak számít. Ilyen módon akarom listázni pl:
szöveg :
Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press, or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.
és amit én akarnék, vagyis hogy a szavakból csináljon egy listát:
people
make
right
government
law free
speech
respect
religion
press
freedom
Congress
exercise
establishment
thereof
petition
assemble
redress
grievance
prohibit
peaceably
freedom of speech
abridge
stb..
A lényeg igazából az hogy egy szó ne szerepeljen többször, igaz hogy egy ilyen rövid szövegben nem igazán tud előfordulni de ha több oldalra gondolunk akkor már jóval nagyobb ennek az esélye.
Persze ez nagyon egyszerű, nem ismer fel ragozott alakot és kifejezést sem (freedom of speech helyett három szót talál).
Én ilyen excelben csinálnék.
Rámennék, hogy rendezze/szűrje az egész oszlopot ABC szerint, utána pedig a fölösleges cellákat kitörölném, amiből több van egymás alatt . Az szerintem ránézésre és feltűnő tudhat lenni; tehát szerintem így pl jó lehet. Utána pl átmásolhatod jegyzettömb nevű programba, és ott pedig megint csak sima , egyszerű szöveg lesz; mert ott nincs táblázatszerkesztés; és akkor tehát tudod megint azt szövegként másolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!