Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet egy szövegből...

Hogy lehet egy szövegből listázni a szavakat ?

Figyelt kérdés
Dokumentumokból szeretném listába rendezni a szavakat hogy az ismétlődő elemek is csak egyszer forduljanak elő, mert így egyszerűbb lenne szótárazni. Neten próbáltam keresni ilyen oldalakat és találtam is néhányat, mint a www.vocabulary.com -ot és a www.visualthesaurus.com/vocabgrabber -t, ezzek jók is lennének, de csak angol nyelvű szöveggel működnek, nekem pedig pedig ez nem ideális. Nincs véletlen ilyen lehetőség az office családban vagy a neten valahol ?

2020. dec. 29. 19:49
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Nem egészen értem, hogy hogyan szeretnéd listázni, de a CTRL+F kombinációval rá tudsz keresni a szavakra. Ugyanez a Chrome-ban is működik (meg gondolom a többi böngészőben is).
2020. dec. 29. 20:17
 2/5 A kérdező kommentje:

Az lenne a lényeg hogy bármilyen szövegből listázni tudjam a szavakat, mint egy általános iskolai vocabulary, megvan az adott fejezet és ahoz van egy szókészlet ami abban az adott fejezetben új szónak számít. Ilyen módon akarom listázni pl:

szöveg :

Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press, or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

és amit én akarnék, vagyis hogy a szavakból csináljon egy listát:

people

make

right

government

law free

speech

respect

religion

press

freedom

Congress

exercise

establishment

thereof

petition

assemble

redress

grievance

prohibit

peaceably

freedom of speech

abridge

stb..

A lényeg igazából az hogy egy szó ne szerepeljen többször, igaz hogy egy ilyen rövid szövegben nem igazán tud előfordulni de ha több oldalra gondolunk akkor már jóval nagyobb ennek az esélye.

2020. dec. 29. 20:45
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Persze ez nagyon egyszerű, nem ismer fel ragozott alakot és kifejezést sem (freedom of speech helyett három szót talál).

2021. jan. 1. 23:29
 4/5 A kérdező kommentje:
re:#3 Szuper lenne, pusztán azzal van a gond, hogy azon szavak, melyek tartalmaznak diakritikus jeleket, azokat nem hajlandó felismerni/felsorolni.
2021. jan. 2. 16:42
 5/5 anonim ***** válasza:
56%

Én ilyen excelben csinálnék.

Rámennék, hogy rendezze/szűrje az egész oszlopot ABC szerint, utána pedig a fölösleges cellákat kitörölném, amiből több van egymás alatt . Az szerintem ránézésre és feltűnő tudhat lenni; tehát szerintem így pl jó lehet. Utána pl átmásolhatod jegyzettömb nevű programba, és ott pedig megint csak sima , egyszerű szöveg lesz; mert ott nincs táblázatszerkesztés; és akkor tehát tudod megint azt szövegként másolgatni.

2021. jan. 8. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!