Szeretnék megtanulni franciául, de aggaszt valami?
Úgy tanultam meg angolul hogy fingom sincs a magyar nyelvtanról. Őszintén szólva annyira nem érdekel mint egy rohadt narancs.
Angolul sem úgy tanultam meg hogy na rag, vonzat, anyadpicsaja, hanem csak úgy hogy tudom hogy ha he/she/it van, akkor she eats, he eats, it eats... ha you/they/we... akkor you eat, we eat blabla...
nekem ezek hogy előljárószók stb stb kv@ra nem érdekel
Hát, ha mondjuk nem tudod pl. azt, hogy a fleur /flœʁ/ és a fleurs /flœʁ/ között - az angoltól eltérően - a kiejtésben nincsen különbség, és itt a determinánsok azok a beszédben, amelyek eldöntik a főnév tényleges számát, akkor probléma lesz a nyelvtudásoddal.
Szerintem a francia nyelvtudáshoz elengedhetetlen az, hogy valamennyire tisztában legyen az ember a hangtannal.
Sajnos a franciában van a főnévnek neme. Tehát, máris úgy kell megtanulnod, hogy "la fleur", "le bateau" stb. különben nem fog összeállni a kép. Minden egyéb pl. névmások, elöljárók (tudom, hogy nem érdekel) a főnév nemétől függ.
Természetesen megtanulhatod úgy is a nyelvet, hogy használod - eleinte sok hibával - és rád ragad, de szerintem egy minimális nyelvtan nem árt, mert "helyre teszi" a dolgokat és rögtön leesik, hogy "Ja, hát persze, ezért van ez így..." stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!