Helyesek ezek a mondatok?
///what do you look like? I have got a rather an oval face, small nose and small ears. I have wavy medium length brown hair. I have full lips. My eyes are blue and i wear glasses. I think I am just the right weight.///
És az érdekelne még engem hogy ezeket a magyar mondatokat hogy mondjuk helyesen angolul?
//Anyukám és apukám is eljár dolgozni.// és ugye az eljár dolgozni az a to go out work.
//Jól kijövök a szüleimmel, soha nem szoktunk veszekedni. Ők törődnek velem és nagyon toleránsak. (to get on well, care about, tolerant)///
A zárójelbe azok a kifejezések vannak melyeknek felhasználásával kell a mondatot megírni.
Előre is köszönöm aki időt fordít a válaszra, nagyon fontos lenne.
Az első résznél "I have (got) a rather oval face". A "rather" után nem kell "an". A többi szerintem jó.
Azt, hogy eljár dolgozni, nem "to go out work", csak "go to work", de én lehet úgy mondanám inkább, hogy van munkájuk "they both have jobs".
A következőt lehetne úgy mondani, hogy "I get on well with my parents, we never get into arguments. They care about me and they're very tolerant."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!