Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Így van értelme megpróbálnom...

Így van értelme megpróbálnom a nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Januárban szeretnék menni olasz nyelvből középfokon. Egyetlen egy gyakorló feladatsor érhető el (Origó), az nem sikerült vmi fényesre, éppenhogy meglenne a középfok aszerint. Viszont csináltam emelt szintű érettségiket gyakorlásképpen, azok elég jók lettek, 87-93%osra sikerült megírnom. Én úgy tudom, a B2-es nyelvvizsga és az emelt érettségi egy szinten vannak (tévedek?). Ilyen emelt eredménnyel van értelme megpróbálni a januári vizsgát? Pontosabban jó esélyem van rá, hogy sikerüljön?

2020. dec. 8. 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Veszteni valód nincs, legfeljebb sikerül. :)
2020. dec. 8. 17:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen menj el. A 80-90% nagyon szép eredmény, szerintem sikerülne a nyelvvizsga is. De ha az origó nem megy akkor ne azt a típust vàlaszd.
2020. dec. 8. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

próbáld meg, de két dolgot tudj.

az origó a nyelvvizsgák legalja, egy selejtes magyar baromkodás, amit külföldi nyelvvizsgák csak kiröhögnek. jogosan. bármi másra mész, az csak még nehezebb lesz, mert nem leszenk ilyen 'írd le magyarul a választ" meg egyéb szerencsétlenkedések.

az érettségire adnak ugyan nyelvvizsgával egyenértékű papírt, de külföldön azt sehol se fogadják el, az csak egy ilyen magyar többletpont-papír valós tartalom nélkül. ez azért van, mert az érettségiket olyan kicseszett titkosan készítik, hogy nincs egy kontrollbizottság sem, aki átnézné, hogy a feladatok valóban megfelelnek-e a megadott szintnek. tehát jó hogy jól írtad meg őket, csak mondom, hogy az vagy-vagy alapon megfelel egy valódi nyelvvizsgának, vagy nem.

ezt nem azért írom hogy elbátortalanítsalak, csak szeretném ha komolyan vennéd a maradék felkészülési időt, hogy ne potyára fizesd ki a vizsgadíjakat.

2020. dec. 8. 19:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem papírra van szükségem és a munkám szempontjából is irreleváns még maga a nyelvtudás is. Én szeretném látni, hogy tudok-e már középfokon. Emiatt fontos lenne viszont, hogy ne a legkönnyebb vizsga legyen. Mondjuk nekem kifejezetten ezek a magyar nyelvű feladatok nem jönnek be, én pont, hogy rosszabbnak érzem ezt így. Akkor mit ajánlotok, ha nem az origót? Szívem szerint ECL-re mennék (anno angolból is azon voltam), de az origó dátuma jó nekem sajnos. Rajtuk kívül még a BME tart januárban nyelvvizsgát, az egynyelvű. Viszont a BME-t egyáltalán nem ismerem, hogy milyennek számít a nyelvvizsgák között.
2020. dec. 8. 19:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Szívem szerint ECL-re küldenélek XD nagy az összhang.

amúgy akkor már BME, egyrészt abból főzünk ami van, másrészt mert nem olyan gáz az szerintem. néhány feladata pl tökre bejön (csak próbalapokat láttam, nem írtam élesben). Mindenesetre legalább nem magyarul van. Én azt csinálnám ebből a választékból.

2020. dec. 8. 20:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Én BME-re mentem, szintén érettségivel gyakoroltam és 80% felett lett az írásbeli. Használhatsz hozzá végig szótárt. Szóbelit nem tudom, hogy milyen, mert az már hamarabb megvolt.
2020. dec. 8. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!