Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németben ha egy mondatban az...

Németben ha egy mondatban az van, hogy pl Frau Heft akkor ezt úgy kell kezelni mintha "Sie" lenne vagyis a magázó, vagy mintha a sima "sie"?

Figyelt kérdés

2020. dec. 4. 17:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
47%
Írd le az egész mondatot, mert így nem érthető...
2020. dec. 4. 18:16
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Róla vagy hozzá beszélsz?
2020. dec. 4. 18:17
 3/21 anonim ***** válasza:

Attól függ. Ha megszólítod csak, akkor utána magázhatod. Ha róla beszélsz, akkor meg nyilván nem magázod, hanem E/3 sie-vel utalsz rá.

Frau Heft, können Sie mir helfen? - Frau Heft, tudna nekem segíteni?

Wenn du Frau Heft siehst, bitte sie, dass sie mich anrufen soll! - Ha látod Frau Heftet, kérd meg, hogy hívjon fel!

2020. dec. 4. 18:21
 4/21 A kérdező kommentje:
köszi! arra voltam kíváncsi h a frau/ herr akkor a magázással helyetesíthető, ha a név helyett használjuk
2020. dec. 4. 18:30
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudod, hogy magázás, akkor egyértelmű, hogy Sie.
2020. dec. 4. 18:32
 6/21 A kérdező kommentje:
Még azt megkérdezhetem, hogy a hol kérdésre (wo) minden esetben tárgyesettel kell válaszolni? Pl hol lakik a kutya? A ház előtt. Akkor Er lebt vor dem Haus?
2020. dec. 4. 18:34
 7/21 anonim ***** válasza:

No-no... tárgyesetet írsz, de részeseset van a példában! :)

Hová kérdésre tárgyeset, hol kérdésre részes!

Wo wohnt der Hund? Vor DEM Haus

Wohin geht der Hund? Vor das Haus

2020. dec. 4. 18:37
 8/21 A kérdező kommentje:
de énis azt írtam nem? csak én teljes mondattal. "Er lebt vor dem Haus" dem-et írtam énis. vagy hogy érted? az enyémbe mi volt a részeseset?
2020. dec. 4. 18:41
 9/21 anonim ***** válasza:

A vor DEM HAus az részeseset!!!!

Az én második mondatomban a "hová" kérdésre a tárgyeset a vor das Haus.

2020. dec. 4. 18:42
 10/21 A kérdező kommentje:

nem pont fordítva??

Előttem van egy fealadat amiben az első péda mondatban Wo kérdés van. És erre válaszként tárgy esttel válaszol mivel a nőnemű főnévből der lesz. Amikor meg ez történik az tárgyeset.

tárgyesetben die-ből der lesz, das-ból dem, és der-ből is dem. legalábbis én úgy tudom.

2020. dec. 4. 18:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!