Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan folytassam tovább az...

Hogyan folytassam tovább az angol nyelvet? (Több lent)

Figyelt kérdés
Elkezdtem ebben az évben németet tanulni, és így most június óta nem tanultam angolt, viszont szeretnék belőle nyelvvizsgát. A kérdésem igazából az lenne, hogy hogyan tartsam fent a tudásom, hogyan gyakoroljak? Tanárhoz nem tudok járni, viszont úgy gondolom magamról hogy meg van az a szint angolból hogy tudnék nyelvvizsgázni, csak még is bizonytalan vagyok, és olyan lehetetlennek érzem..Nem tudom hogyan tudnék gyakorolni vagy esetleg még többet tanulni így egyedül.
2020. dec. 3. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem egész világos, konkrétan mi is a problémád - hogy felejtesz, hoyg nem gyakorolsz, hogy nem tudsz beszélni vagy mi?

Megpróbálhatsz oda-vissza angolról németre, németröl angolra fordítani, akkor mindkét nyelv aktív, vagy kereshetsz angol szövegeket (Wikipedia), filmeket, hogy újra belejöjj az angolba, kereshetsz beszélgetöpartnert - interneten keresztül is lehetséges, meg keress teszteket, amiket ki tudsz tölteni

2020. dec. 3. 14:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!! Hát konkrétan azzal van a baj hogy nem tudok min gyakorolni, és félek hogy felejteni fogom a nyelvet.
2020. dec. 3. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nézz sok filmet felirat nélkül - még akkor is, ha eleinte nem sokat értesz, mert így belejössz a hallás utáni értelmezésbe, olvass hangosan naponta legalább 20-30 percig angolul, amihez éppen ekdved van), a lényeg, hogy hangosan mondj angol szöveget, mert ezzel a beszédkészséged javul, mert szerintem a hallott szöveg értelmezése, illetve a folyamatos beszéd az, ami a legtöbb embernek probléma.

Nyelvtant meg úgy tudsz gyakorolni, ha a neten megkeresel régebbi nyelvvizsga/érettségi gyakorlatsorokat, és azokat elvégzed.

Meg ami jó lenne még, ha valakivel tudnál minden nap kicsit beszélni angolul, akár telefonon, skypon vagy bárhogy. Szerintem ha kicsit keresel, találsz olyan embereket, akik szintén hasonló helyzetben vannak, egymásnak tudtok segíteni ilyen módon.

2020. dec. 3. 15:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!
2020. dec. 3. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!