Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mik a hátrányai annak ha...

Mik a hátrányai annak ha egyszerre 4 nyelvet tanulok?

Figyelt kérdés

2020. dec. 1. 15:56
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Ha megvannak az adottságaid, jó tanáraid, jó módszer, akkor semmilyen.

Van, aki nyolc nyelven beszél, de 90 előtt volt, aki 16 nyelven.

Könnyű együtt tanulni pl. a latin nyelveket:

francia, olasz, spanyol.

Vagy a szláv nyelveket.

A két nyelv biztos. A Kádár-érában kötelező volt az orosz.

A középiskolában, ha nyelvtagozatos voltál, akkor az angol, vagy német, olasz, spanyol, francia mellett kötelező volt az orosz.

Ha nem nyelvtagozatra mentél, hanem általános tagozatra, akkor

az orosz mellett a latin volt a kötelező.

Sajnálom, hogy nem tanultam inkább latint, mert akkor szinte játszva tanultam volna a latin nyelveket.

Igaz, az angol is tele van latin eredetű szavakkal.

2020. dec. 1. 16:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szervezés, időbeosztás kérdéses.
2020. dec. 1. 18:22
 3/10 A kérdező kommentje:

-Angol: nagyon jól megy, minden szó 1 olvasás után megmarad, már csak egy kicsit kell gyúrnom.

-Német: Most nemrég kezdtem neki, nem tudom mennyire fog menni vagy mennyire lesz nekem nehéz később, de egyébként jó a nyelvérzékem.

-Orosz: Haladok, haladgatok de nem tudom ezt se mennyire lesz nehéz mert már most kezd durvulni

-Spanyol: Nem tűník nehéznek

2020. dec. 1. 18:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá!
2020. dec. 2. 17:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Szeretném megkerdezni, hogy több nyelv együttes tanulását hogyan osztjatok be?

Minden nap másik nyelvvel foglalkoztok vagy van egy fő nyelv amivel mindennap foglalkoztok s mellé pár órában "ismerkedtek" az "új" nyelvvel? Hogyan célszerűbb beosztani, a kavarodást elkerulve?

Köszönöm előre is a hasznos tippeket 😊

2020. dec. 4. 23:45
 6/10 A kérdező kommentje:

Hát amelyikhez épp kedvem van.

Ha akciós a lidlben a vodka akkor orosz, ha meleg van olasz, néha pedig német 😁 nem nagyon keverem őket

2020. dec. 5. 09:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Hátránya nincs, legfeljebb nehézsége ha 4 nyelvet tanulsz egyszerre. Én is 4 nyelvet pörgetek - de nem egyszerre kezdtem őket:

1) ANGOL - Kizárólag ezen a nyelven nézek sorozatokat és angol nyelvű regényeket olvasok. Napi legalább 3-4 oldalt + Mens' Health online 1 cikk. Jelenleg C1 nyelvvizsga van meg.

2) NÉMET - Egy német nyelvű német tankönyv szerint haladok. Lang 8 segít a levélírásban, a DuoLingo Event segített egy nyelvtanuló csoportot találtam. ÖSD B2 megvan (nyelvtanárhoz közvetlen előtte mentem csak el.) Cél a C1 2021 második felében.

3) OLASZ - Progetto Italiano sorozattal haladok önállóan, használom a nyelvet egy FaceBook csoporttal való Zoom-os meetingsorozat során. A plusz löket: Olasz barátnőm van. Most lett meg a C1.

4) FRANCIA - A legújabb nyelv. DuoLingo-val tanulom plusz FaceBook nyelvcsoportokhoz próbálok csatlakozni. Ütőset még nem találtam. B1 nyelvvizsga a cél 2021 szeptemberében.

Nehézség:

- Időt találni, hogy minden nap mind a 4 nyelvet használja, foglalkozzak vele.

- Időigényes, főleg új nyelvnél a szavak memorizálása.

- HAtékony nyelvtanuló csoportot találni, ahol a nyelveket használni is tudom.

2020. dec. 9. 08:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Én is duolingón tanulok néha! Azt meg tudnád mondani hogy mi a retek az a Duolingo Event?
2020. dec. 9. 15:12
 9/10 anonim ***** válasza:

"Mi a retek az a DuoLingo Event" :)

Ha számítógépen használod a DuoLingo-t, akkor a "MORE" menün belül találod az "EVENTS" lehetőséget, amit egy kis sárga csillaggal ellátott naptár ikon jelez. Na, arra kell kattintani és máris választhatsz nyelvenként az "EVEN"-ök közül.

Nyelvenként és azon belül szintenként is lehet csoportot választani. Nekem bejött - olaszbó volt is pár alkalom, amit én szerveztem.

A "DUOLINGO EVENTS" nnem elérhető telefonos applikáción - legalábbis iPhone-on.

2020. dec. 9. 23:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Én gépről is regisztrálva vagyok
2020. dec. 10. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!