Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angolt vagy a németet...

Az angolt vagy a németet vegyem fel? Sürgős tanácsra lenne szükségem! Lenntebb kifejtem.

Figyelt kérdés

Angolból 2008-ban szereztem meg a Középfokú C nylevizsgát és mivel a barátommal angolul beszélünk ezt mindennap használom.Hozzátartozik viszont, hogy abszolút nem nyelvtanilag helyesen beszélem már az angolt,de bármilyen szöveget megértek 90%-ra.

Németből most májusban lett meg a középfokúm,kinnt is éltem frankfurtban és ennek köszönhetően teljesen helyesen beszélem a nyelvet,de a szókincsem sehol nincs az angolomhoz képest!remélem értehtő:)

augusztus 25ig kell választanom a főiskolára nyelvet amit majd tanulni fogok szakmai nyelvként.Ti melyiket választanátok a helyemben?

Köszönöm a válaszokat

2010. aug. 10. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Angolt
2010. aug. 10. 22:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon nehéz kérdés!!!

A német is és az angol is ugyanolyan hasznos és jó, főleg ha gyakorolni is tudod valahol. Szerintem azt válaszdd, amelyiket a későbbiekben többet fogsz használni. Pl.: ha még ki akarsz menni Németországba (esetleg dolgozni) akkor a német jobb. De mellette az angolt is gyakorolhatod! Remélem tudtam segíteni valamit.

2010. aug. 10. 22:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát, az angolt tudod használni sokkal többször. Az a világnyelv.

Viszont a németek meg itt vannak a szomszédban. Én most szívesen kimennék Ausztriába valami tróger melóra, mert itt van a szomszédban, de sajnos nem beszélem a nyelvet, úgy meg gondolom, hogy még oda se kellenék. Anglia vagy Amerika meg messze van, annyira távol nem akarok menni.

2010. aug. 10. 22:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyértelműen angolt.
2010. aug. 10. 22:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Angolt, hasznosabb, azt kérik mindenhol.
2010. aug. 10. 22:46
 6/10 anonim ***** válasza:
szakmai nyelvként egyértelműen az angollal jársz jól.
2010. aug. 10. 22:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is az angolt választanám.
2010. aug. 10. 23:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Németet egyértelműen.

Az angolt a barátod mellett olyan profi szinten fogod beszélni egy idő múlva, hogy még jobb leszel belőle mint németből amit a fősulin tanulsz majd. Magyarországon a németnek van nagyobb értéke és haszna. Egyre több helyen kell, főleg turizmus, vendéglátás. Mo. a gazdasági kapcsolatait is német nyelvű országokkal bonyolítja.

Mázlid van hogy a barátod angol, használd ki a belőle fakadó lehetőséget és tanuld a németet!

2010. aug. 11. 10:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem angolt tanulj, és olvass német nyelvű könyveket, így nőni fog a szókincsed :)
2010. aug. 11. 10:49
 10/10 anonim ***** válasza:

10.39 vagyok

ma már a csapból is az angol folyik, neked meg a barátod mellett különösen:) az angolt suli nélkül, egyedül is meg lehet tanulni perfektül: zenék, filmek, könyvek stb, sokkal nagyobb a lehetőség.

Míg a német nehezebb nyelv és nem árt hozzá a szakképzett oktatótól való oktatás.

2010. aug. 11. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!