Az angol nyelvtanban a "simple present" hogy is van?
Sziasztok! Most tanulom a simple present-et, de nem igazán vágom, hogy a házi feladatban mit kell csinálni.
Lefotóztam a tankönyvemből a feladatot, tessék:
Az 1-2. feladatot kell megoldanom. Nem azt várom, hogy csináljátok meg nekem az egészet, hanem, hogy segítsetek benne.
Az 1. feldatban mit kell a vonal helyére írni? Ha az első két példára a választ megadnátok magyarázattal, akkor a többit is meg tudnám csinálni. A 2. feladatban pedig mit figyeljek meg, a nyomtatott nagy betűket?
Köszönöm a segítséget előre is!
1. A megfelelő igealakot kell beírnod. Ez angolban rendkívül egyszerű, mert mindig a szótári alakot kell használni, kivéve egyes szám 3. szmélyben, amikor -(e)s végződést kap az ige.
2. Itt nincs teendőd. Az időhatározó a főige előtt áll.
De mik azok az igék? Biztosan tudom, csak így nem tudom a nevéhez kötni. Példaként az 1. feladat első két megoldását meg tudnád adni, hogy nekem is leessen, miről van szó?
A 2. feladatban mi az időhatározó, mi a főige?
Nem kaptam pontos magyarázatot, mivel online tanítás van, és csak a matematika tanár tart online órát.
Nem az első vagyok. Azt érted magyarul mit jelent az ige és az időhatározó?
A második feladatban az időhatározó nagy nyomtatott betűvel van beírva, az ige pedig az amit zárójelben odaírtak. Neked azt kell a helyes alakban beírni úgy, ahogy az első vàlaszoló mondta. De nagyon egyszerű a dolog, az egyesben mivel nincs ő alak (she/he) így mindenhova azt kell beírni, ami már a zàrójelben van, kivéve ahova a be (létige) van írva. Vagyis az utolsónàl.
Valamennyire tisztul a kép, de még mindig nem tudom, mit kell írni az első feladatnál a vonalba. Nem azért, mert hülye vagyok (5-ösre állok), hanem magát a feladatot nem tudom értelmezni.
Ezért kértem, hogy legalább az első két példa megoldását írjátok már le, mert még mindig nem esett le, hogy mi van.
Meglehetősen "érdekes" feladat. Nem hittem volna, hogy ennyire egyszerű... És ez tette nehézzé...
De köszönöm szépen a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!