Mi a probable pontos jelentése?
Szerinem a probably -re gondolsz, az meg azt jelenti, hogy valószínűleg.
A probable-t nem használják önállóan, válaszként, de szövegben helyes a jelentés amit írtál.
Továbbá a "Good fish is like this food?" mondat egyáltalán működik angolul, mit szerettél volna itt kérdezni?
A "probable" egy melléknév (adjective), kérdőszava a milyen.
A "probably" pedig határozószó (adverb), kérdőszava a hogyan.
Szóval önálló válaszként: "It's probable." vagy "Probably."
És mindkettő azt jelenti hogy Lehetséges./Valószínű./Szinte biztos./stb.
Arra gondoltam, hogy ha probably a válasz, akkor arra van e valami bevett szokás?
Tehát mondjuk 95%(szinte biztos) vagy csak 40%(tehát ez is egy lehetőség) vagy mennyire biztos az amire azt mondják hogy „probably”?
Kérdező: A "probably" a "szinte biztos". A #2-ben írtam rá a lehetségest, mint megoldást, de az nem jó. Bocsi. Ha csak egy esetleges dologról van szó, ami korántsem biztos, akkor inkább "possibly".
Ha lottót veszel, lehetséges hogy nyersz, de nem valószínű.
If you buy a lottery ticket, it's possible that you'll win but you probably won't.
Talán érezhető a különbség.
Rendben, azthiszem értem. De a possible is lehet önálló mondat?
-This Soup is spicy?
-Possible!
Nem, nem lehet.
Maximum It's possible.
(Amúgy a kérdés helyesen az, hogy "Is this soup spicy?", az angol a kérdések elejére mindig igét vagy kérdőszót rak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!