Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak jobban?

Hogyan tanuljak jobban?

Figyelt kérdés
Olyan iskolába járok ahol mindent németül tanulunk (kivéve biológiát, kémiát, fizikát és persze a magyart meg az angolt), rengeteget tanulok egy nap, de így is csak rossz jegyeket tudok szerezni, kivéve azokból a tantárgyakból, amiket magyarul tanulunk. Nagyon nehéz az összes tantárgy, mert például én a történelmet magyarul is alig tudom megtanulni, nemhogy németül. Az összes tanár rengeteget vár el, minden nap írunk legalább 2-3 dolgozatot. Úgy tűnik nem az erősségem a nyelv tanulás, de másik iskolába nem szeretnék járni. Mit tudok csinálni hogy könnyebben tudjak tanulni, és jobb jegyeket szerezni?

2020. nov. 4. 14:17
 1/3 anonim válasza:
46%

Szia! :)

Én évekig német iskolába jártam, és sok tapasztalatot szereztem ezidő alatt. Azt tudom mondani, hogy igazából ez sokkal könnyebb akkor nem lesz, ha nem érted az anyagot.

Próbálj kiszótárazni minél több szót, és idővel menni fog. Én nekem akkor voltak a legjobb jegyeim, amikor délután is pihentem, viszont cserébe hajnalban keltem fel mindig tanulni.

Próbáld nem csak bemagolni, mert később megbánod. (tapasztalat, most nem tudok semmit fizikából, kémiából, meg biológiából)

Ha kérdésed van, írj nyugodtan, talán látom.

Mindenesetre sok sikert a továbbiakban kedves turulmadár vérű honfitársam.

Az Ábelizmus ereje legyen veled.

2020. nov. 4. 14:54
 2/3 anonim ***** válasza:
De miért nem szeretnél másik iskolába járni? Mazochista vagy?
2020. nov. 4. 14:55
 3/3 savanyújóska ***** válasza:
Az egyetlen mód, hogy megtanulsz jobban németül, különben rá kell szánnod az extra időt. Ami esetleg segíthet, ha nem órán próbálod megérteni, csak minél részletesebb jegyzeteket készítesz, és utána otthon a saját tempódban veszed át az anyagot. Én anno 2+ évet tanultam németül az egyetemen, és ami a végén átjött, hogy a stabil B2-es nyelvtudásom édeskevés volt ahhoz, hogy az órákon értelmezhető mértékében magamévá tegyem a tananyagot, amikor egy tárgyat felvettem magyarul, nagyságrendekkel könnyebb lett minden.
2020. nov. 4. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!