Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok mondani motivációt ?

Lena7 kérdése:

Tudnátok mondani motivációt ?

Figyelt kérdés

Jelenleg 2 nyelvet tanulok, angolt és franciát (ezt otthon, egyedül tanulom)

Az a problémám, hogy az angol nyelvet megutáltatták velem még általános iskolában és sajnos középiskolában sem lett jobb a helyzet.

(Nagyon rossz tanárom van)

A jelenlegi angoltudásom én magam építettem fel (kb tavaly tavasszal olyan A2 es szinten voltam, viszont találtam 1 motivációt, aminek a segítségével 3 hónap alatt felhúztam magam B2-es szintre)

Viszont azóta újra suli van és sajnos angolórák, ahol olyan rossz a tanár, hogy minden kedvem elveszi az angoltól. Nem is nagyon szeretnék vele már foglalkozni, mert minden egyes angolórával egyre jobban utálom meg ezt a nyelvet.

(Már nem is foglalkozok vele itthon sem, mivel egyszerűen nincsen hozzá kedvem)

Viszont itt van a francia. Amit magamtól kezdtem el tanulni.

Egyszerűen imádom. Magamtól jövök rá egyes szabályok, tetszik a hangzása és megy is (a kiejtésemen még természetesen van mit csiszolni, mivel csak 2 hónapja tanulom, itthon egyedül)

Az angol kínszenvedés nekem. (Tanulós része)

Mindig úgy vagyok vele, hogy minek tanuljam ha a tanár úgy is egyest add. (Pikkel rám)

Hiába megy az angol, hiába értem a dolgok nagyrészét, ha nincsen siker élményem.

Esetleg tudnátok nekem mondani valamilyen motivációt, hogy újra megjöjjön a kedvem ?

Titeket mi motivált ?

(Bocsánat ha egy kicsit összeszedetlen vagyok)

A válaszokat előre is köszönöm!

2020. okt. 25. 19:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Rég jártam iskolába, de annak idején aki nyelvvizsgázott (ha jól emlékszem, felsőfokú kellett), annak nem volt kötelező a további bejárás nyelvórákra. Kérdezz utána, nálatok mi a rendszer. Azt mondod, B2 szinten vagy angolból. Ha megcsinálsz egy felsőfokú nyelvvizsgát belőle, az 1. a legszebb fricska a tanárodnak, aki egyeseket osztogat, 2. hátha megszabadulsz tőle. Fel a fejjel!
2020. okt. 25. 19:43
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez nem butaság.

Köszönöm szépen a tanácsot. 😄

Akkor lehet még 1x belehúzok ebbe a nyelvtanulósdiba, minél előbb lesz meg a nyelvvizsgám, annál jobb.

2020. okt. 25. 19:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld abból a szempontból nézni a dolgot, hogy nem azért tanulsz egy nyelvet, hogy a tanárodnak megfelelj, hanem hogy a későbbiekben a saját életedben hasznosítani tudd majd. Tehát attól, hogy a pikkelés miatt mindig rossz jegyeket kapsz, te tudod magadról, hogy igenis több van benned. Egyébként pedig sok esetben az iskolai eredmény egyáltalán nem tükrözi a valós tudásod.
2020. okt. 25. 20:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szintén angolt és franciát tanulok, és szerencsére nem vagyok olyan helyzetben mint te, de nekem is vannak olyan alkalmak mikor elveszítem a motivációmat egy-egy csalódás után, vagy csak azért mert szimplán nincs kedvem tanulni, és nincs amivel motiválnám magamat. Ilyenkor az segít hogy tudom hogy saját magamnak tanulom a nyelvet, és hogy milyen jó érzés lesz mikor egyszer meg tudok majd szólalni franciául mondjuk Párizsban. Szoktam ilyenkor ilyen utazós videókat is nézni YouTubeon, ahol pl egy csaj Franciaországban nyaral, és különböző cuki kis kávézókba, éttermekbe jár, meg így bemutatja az adott várost. Vagy olyat ahol a csaj au pairnek megy Franciaországba, és mindig csodálom hogy milyen gyönyörűen sikerült neki megtanulni a nyelvet.
2020. okt. 25. 22:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb suliban már sajnos nincs ilyen hogy nem kell bejárni. Egyedül az ment fel a nyelvórák alól ha leosztályozózól illetve le is érettségizel abból az adott nyelvből. De azért utánajárhat a kérdező.
2020. okt. 25. 22:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha belefér az anyagi kereteidbe, keress egy olyan angoltanárt, aki motivál. Ha van előtted olyan oktató is, akinek szereted az óráját, és élvezed, hogy tanulhatod a nyelvet, az felülírja a borzalmas iskolai órákat. Persze ez valóban anyagi befektetéssel jár, de ha megengedheted magadnak, érdemes.
2020. okt. 26. 17:57
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenki tanácsát!🤗

Kedves utólsó:

Most keresek diákmunkát.

Szerintem novemberben már dolgozni fogok, szóval ez megoldható.

2020. okt. 26. 18:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
az is segíthet, ha olyan munkát keresel, ahol tudod/kell használni a nyelvtudásodat (pl. multik), így értelmet nyer a nyelvtudás/tanulás és nem csak egy üres, elméleti dolog. a hétköznapokban is használva sokkal jobban megy a nyelvtanulás. valószínűleg nem irodalmi nyelvet és nem pontos nyelvtan használatot sajátítasz el vele, de nem is nyelvész akarsz lenni, hogy ez igazán számítson.
2020. nov. 4. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ami érdekel, azt keresd meg a neten angolul. Hacsak nem a Hatvan környéki patakok baktériumtartalma a téma, angolul valószínűleg több ismeret van róla, mint magyarul. Azt nem említem meg, hogy bárki angol nyelvű szerzőnek alighanem több eredeti, mint fordított műve van, mert manapság már nem divat olvasni.
2020. nov. 4. 12:43
 10/10 anonim válasza:
100%
Ne foglalkozz a tanárral! Tudom hogy rosz ha ilyen helyzetben vagy... Nekem a töri tanárommal volt igy a helyzet ès úgy hogy azzal terveztem tovább tanulni, sajnos nagyon befolyásolt ez a tanár, egyszerűen õ utált engem ên utáltam õt. Aztán a vègère nem tudtam a törivel folytatni a tanulmányaimat mert volt hogy direkt nem figyeltem vagy mikor a tanár folyamatosan szivatott, elment a kedvem a töritõl ès mondtam inkább hagyom a fenèbe. De rájöttem hogy a tanárt le kell szarni, azzal tudsz a legjobban visszavágni hogyha jól teljesítesz. A tanár nem fog örökkè az utadon kisèrni tèged. Az utadat te egyengeted, az utat amin te fogsz járni, senki más csak te. Igyhát lègy erõs, ne hagyd hogy az ilyen emberek elvegyèk a kedved az egèsztõl.
2020. nov. 8. 03:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!