Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Örültök, hogy a magyar az...

Örültök, hogy a magyar az anyanyelvetek?

Figyelt kérdés

2020. okt. 4. 17:21
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
45 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Igeeeeeen!
2020. okt. 4. 17:26
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Örülök, mert számomra különleges. Vagyis, nem mindennapi, nem beszélik olyan sokan, mint pl. az angolt. És örülök, hogy az anyanyelvem egy nehezebb, ritkábban beszélt nyelv. Meg úgy összességében, szeretem ezt a nyelvet. :)
2020. okt. 4. 17:45
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Én azért szeretem mert nagyon sok esetben sokkal választékosabban kifejthetünk rajta mindent mint más nyelveken pl.angol, mert elég sok szavunk van ugyan arról és így ha ugyan arról beszélünk sokkal jobban hangzik ha 10 perc alatt ugyan arról a dologról kb. 4 rokonértelmű szót használunk mint ha pl. 1-2 szót ismételgetnénk.
2020. okt. 4. 18:05
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Én nem annyira örülök neki, ha máshová születtem volna, más lenne az anyanyelvem akkor boldogabb lennék.

Azért mert sokkal több dolog elérhető mondjuk németül mint magyarul.

És magyarországon élni se szeretek.🙁

2020. okt. 4. 18:05
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Én annak örülök, hogy a magyar mellett a német is anyanyelvem. Az ér valamit
2020. okt. 4. 19:51
 6/9 anonim válasza:
67%
Örülök.Szép nyelv,tele sok-sok különlegesesen szép hangzású szóval.
2020. okt. 6. 21:09
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Én örülök, de annak is örülnék, ha egy szláv nyelvet is beszélnék pl, lengyel
2020. okt. 7. 00:22
 8/9 anonim ***** válasza:
37%
Én szívesebben lennék angol anyanyelvű, mert a világ bármely pontján a saját anyanyelvemet használhatnám.
2020. okt. 7. 18:21
 9/9 anonim válasza:
77%

Szerintem jobb, ha nem angol az anyanyelvünk, mert az angolt általában mi megtanuljuk, ezért nagy az esély rá, hogy egy nem angol anyanylvű legalább két nyelven tud, míg az angol nem biztos, hogy megtanul idegennyelvet, mert nincs szüksége rá, ezért ő csak egyet tud.

Amúgy lehet csak én vagyok béna/tudatlan, de amikor angolul írok egy szöveget sokszor van benne szóismétlés, míg ha magyarul írok, akkor nem igazán. De találkoztam én már olyan angol kifejezésekkel, amik olyan költőiek vagy "tudományosak, fennköltek"(pl. politikusok nyilatkozataiban, történelmi szövegekben). De hát azokat az átlagember nem beszéli --> nem értené meg, ha azokkal színesíteném (habár nem is tudok magamtól nagyon olyan szavakat).

2020. okt. 8. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!