Miért volt nehéz vagy könnyű a nyelvvizsgád?
Én TELC középfokú angolt raktam le és első körben megbuktattak.
85%-os volt a vizsga, csak a levélre kaptam 0 pontot. Miért? Mert nem tudták elolvasni. Bővebb indoklást meg nem adtak és így mehettem újra vizsgázni. 29e Ft... Alig fájt miatta sokat a fejem.
De második körben már nagyon szépen írtam és simán meglett a vizsga(:
Szia!
Nehét volt de első körben sikerült szintén TELC Középfok:
Azért volt nehéz mert:
-12 év alatt az iskolában nem voltak képesek megtanítani egy nyelvet középszinten és ezért különtanrához kellett járnom és még extra energiákat beleöltenem
Ha a nyelvtan vagy a szókincs hiánya miatt félsz akkor ne tedd. Hidd el,(bár azt mondom nem könnyű és nem szabad ellinkeskedni), de ha begyakorolod a típus feladatokat akkor fog menni. A nyelvtanból az igeidőkkel legyél tisztában(meg az Oxford könyvben nyálazz át pár ínyencséget:), a hallott szövegértést filmekkel tudott gyakorolni, a szóbelire pedig tanulj meg állandó, sok mindenre használható szófurdulatot mert az sokat dob rajta.
A levelen pedig tényleg írj olvashatóan mert borzalmasak. Egyébként ha nagyon sok levelet írsz(akár kezdetben szótárral is=>de akkor tanuld meg utánna a szavakat) egy idő után bele fogsz abba is jönni. Szóval fog az menni sok sikert:)
L/18
Elsőre BME angol középfok :)
Könnyű volt mert jó vagyok angolból. De nálam százszor butább ismerősöm (tényleg elég gyengusz angolból:D) neki is sikerült:)
Nekem a TELC , angol B2 elsőre meglett. Egy nyáron felkészültem rá, szerencsére nagyon jó tanárom volt. Ami a leggyengébben sikerült, mindenképpen a NYELVTAN !
De lehet, hogy ezzel csak én voltam így...:)
A hallásértésem viszont 100% lett !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!