Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehetnek ilyen gerinctele...

Hogy lehetnek ilyen gerinctelenek a nyelvközpontok?

Figyelt kérdés

Napokban felvetődött egy javaslat, hogy fősulin belüli vizsgáztatás és felkészítés, egy megoldás lehetne arra, hogy többen megkapják a diplomához szükséges nyelvvizsgát.

Én nagyon támogatnám az ötletet, mert fontos hogy legyen legalább egy nyelvvizsgája minél több embernek, főleg ha külföldre vándorol. Ráadásul, ha olcsóbb lenne, az még inkább segítene a problémán.

Nyelviskolák véleménye:

"hjaj ez nem jó, mert rengeteg pénztől elesnénk, ezt semmiképpen sem jó megoldás, tűrhetetlen!"

Eddig is tudtuk, hogy kihasználva a helyzetüket, a pénzért buktatnak, de az, hogy van bőr a pofájukon ezt kimondani, hát...

Kutyát nem érdekelne, hogy hány megy csődbe, nagyon is megérdemelnék!! Sok pénzzel lehúztak engem is, sajnos..

Másnak is ez a véleménye? :)

2010. aug. 7. 16:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem érthető volt, amit írtam. De egyszerűbben fogalmazva: Aki képtelen egy nyelvvizsgát letenni az életében, az ne jelentkezzen felsőoktatásra, mert felesleges! Úgy sem kaphat később diplomát. Mástól meg csak elvenné a helyet, sőt ha állami finan. akkor az állam is kidobott pár milliót egy munkanélkülire...
2010. aug. 7. 21:23
 12/13 anonim ***** válasza:
49%

Most készülök egyetemre. Nyilván nem fogok örülni, sőt ideges leszek, ha igazságtalanul buktatnak.

És most magam ellen beszélek: megpróbáltátok beleképzelni magatokat? Mi lenne ha a ti jövedelmetek függne a nyelvvizsgák kimenetelétől vagy az egyetemi vizsgáktól? Ha jóval több pénzt szerezhetnétek magatoknak vagy a családotoknak, akkor nem tennétek meg? A pénzről szól minden. Elvégre ti is azért tanultok, hogy jobb állásotok legyen és ezáltal több pénzt szerezzetek.

Szóval hajrá, tanuljunk mint az állatok és akkor talán nem vágnak meg...

2010. aug. 8. 13:14
 13/13 anonim ***** válasza:
25%
Ma nyelviskolát működtetni az egyik legnagyobb üzlet. Én sokat bezáratnék közülük. Rendben, legyen nyelvtanítás és nyelvvizsgázás az egyetemeken, de aki ott is képtelen teljesíteni, azt kivágnám. Természetesen, az ott tanító nyelvtanárok munkáját is szigorúan ellenőrizni kéne, és nagy segítséget jelentenének az anyanyelvi tanárok.
2010. aug. 8. 20:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!