Ha a filmeket csak angolul, tehát eredeti nyelven nézném, akkor egy idő után tökéletesen tudnék beszélni is angolul?
Nem gyorsan szeretnék megtanulni angolul, hanem inkább minél jobban, profin.
Ha bárkinek van még ötlete, hogy hogyan tudnék megtanulni jól angolul, akkor az írja le.
És ne angol könyveket ajánljatok, azokból eddig nem nagyon tudtam megtanulni semmit, nem szeretek olvasgatni.
Akkor ez bukó.
Filmnézéssel nem fogsz megtanulni semmit.
Úgy tanultam meg angolul, hogy meg akartam érteni a kedvenc zenekarom dalszövegeit és elkezdtem szótárazni a szavakat és kifejezéseket. Ezzel egyidőben a kiejtés is gyakoroltam mert olvasva a szöveget együtt énekeltem velük. Ha volt egy bonyolultabb mondat amit gyorsabban énekeltek, akkor addig próbálkoztam amíg tökéletesen nem ment. Szép lassan összeált a dalok jelentése és egy olyan kiejtés ami szinte majdnem akcentus nélküli.
Aztán jöttek a sorozatok/filmek. Mivel nem betűnként olvasok hanem több szót is fel tudok dolgozni egyszerre, nem okozott gondot a kép és a magyar felirat egyidejű nézése.
Ez viszont annak köszönhető hogy gyerekkorom óta olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!