Egyetemi szintű angol nyelvtani könyveket hol találok?
Ja, szerintem sem nyelvtanban kéne már gondolkodnod (felső fok felett), hanem szókincsben, azt még lehet azután is jócskán bővíteni. Az ilyen ultrafinomságokról viszont lélekölően tájékozódhatsz a nyelvészeti könyvekből. Persze ha errefelé orintálódsz, hasznos.. Egyetemek oldalain megtalálod őket.
De feküdj rá a szókincsre. Ezen a szinten ez az igazán fontos.
Azért mégis ajánlok két könyvet, amit ugyan nem neveznék egyetemi szintűnek, hiszen nem tudományos, (az egyetem nem a nyelvtanulást jelenti, hanem a tudományt), de rendkívül hasznos, praktikus kézikönyvek, amelyekhez minden nüansznyi problémával lehet fordulni.
Michael Swan: Practical English Usage (Oxford University Press) és Magyarics Péter: Gyakorlati angol nyelvtan, mindkettő kapható. Egyébként egyetem első évében B. D. Graver: Advanced English Practice (szintén OUP) című könyvéből gyakoroltuk a nyelvtant.
első
köszönöm szépen a válaszokat :)
esetleg ha ti keresnétek könyvet találtam még 2-t :$ :)
Oxford Practice Grammar(Advanced) és Longman Student Grammar of Spoken and written English
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!