Német tételt kell kidolgoznom a házimunkával kapcsolatosan. Miket fejthetnék ki ezen a témán belül? Magyarul írjatok ötleteket
Figyelt kérdés
2010. aug. 6. 13:50
1/4 anonim válasza:
takarítás, porszívózás, mosogatás, főzés, mosás
kertes háznál: fűnyírás, virág ültetés, öntözés, gyomlálás
2/4 anonim válasza:
Mondjuk először leírod milyen házban és hanyan éltek (pl panelban, ennyien élünk, ennyi négyzetméteren, vagy kertes házban, amihez van kert/terasz/garázs), ez azért fontos, mert utána tudod azzal folytatni, hogy leírod, miket kell a házban/a ház körül végezni ((pl a házban: porszívózni, mosogatni, rendet csinálni, letörölgetni, a kertben: a növényeket megöntözni, a faleveleket összegereblyézni, stb) Ezután leírhatod hogy te miket szoktál csinálni (sokat segítek anyukámnak a konyhában/ apukámnak a garázsban), és hogy mit szeretsz, és mit nem (pl: szeretek főzni, de mosogatni nem). Leírhatod még hogy a házimunka elvégzéséért kapsz-e pénzt/vagy bármi mást (pl tovább maradhatok kint/lent)...
3/4 anonim válasza:
Én még a bevásárlást is a házimunkához kapcsolnám: milyen gyakran vásároltok, mondd el, hogy te is gyakran segítesz cipekedni..stb.
4/4 anonim válasza:
Én ezt a tételt kaptam angol szóbelin. A szokásos sablon (milyen házimunkák vannak) után főként arra voltak kíváncsiak, hogy a családunkban hogyan történik a munka felosztása. Ezután elvonatkoztatva arról kérdeztek, mi a véleményem a modern kor háztartásáról, tehát hogy 100 éve még mindent a háziasszony csinált, ma már jó ha a férfi is tud főzni, mosni vasalni, ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!