A diplomak nyelvvizsga nélküli kiadása amnesztia volt azaz megbocsátás?
6, mert fogalma nincs arról, mit jelent az amnesztia.
A többiek meg a kérdést nem értik.
"elvileg az átlagnál magasabb intelligenciájú, elvileg jobban képzett"
Hát ez az, hogy csak elvileg...
"De most a fiatalabb generációról beszélünk, akik sokkal jobb körülmények között tanulnak nyelveket 10 éves koruktól kezdve. Nehogymár 10-23 éves kor között ne sikerülhetne egy B2-es nyelvvizsga egy egyetemet végzett, ergo elvileg az átlagnál magasabb intelligenciájú, elvileg jobban képzett embernek... röhej.
Miért is? 47 éves vagyok, januárban államvizsgázok, addigra 48 leszek.
Én még oroszt tanultam. Aztán egy intenzív (4 hónapos) nyelvtanfolyammal szereztem egy német alapfokú nyelvvizsgát. A németet azóta sem (26 éve) használtam. Teljesen elfelejtettem. Ha most nem hosszabbítják meg, oroszból fogok nyelvvizsgázni. Csak mert azt teszem le a leghamarabb.
Ettől miért leszek jobb szakember?
Elkezdtem az angolt is, kell a munkámhoz. De nem az, ami a nyelvvizsgához kell!
De menjünk tovább: ha egy HR-es leteszi egy eszperantó nyelvvizsgát, mitől lesz jobb szakember?
Vagy vegyünk egy orvost: számomra fontosabb, hogy a szakterületéhez értsen, mint hogy nyelveket beszéljen! Tudom, sokan jönnek azzal, hogy hát a szakirodalom angol.
És ha valakinek van francia, spanyol, olasz, orosz nyelvvizsgája, de angol nincs? Az hogy érti meg az angol szakirodalmat?
Vagy az az orvos, aki napi 12-14 órát dolgozik, az mégis, mikor olvas szakirodalmat?
Nagyon szép elképzelés, hogy beszéljünk nyelveket, de ehhez nem a normális iskolai nyelvoktatás lenne az út?
"ehhez nem a normális iskolai nyelvoktatás lenne az út?"
Az már régesrég egyre több helyen megvan, de egyre többen eleve csak melegedni járnak be, ráadásul azzal a hozzaallassal ülnek be órára, hogy a tanár hülye, az iskolai nyelvoktatas szar - úgy meg nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!