Németből B2 szinten melyik nyelvvizsgát érdemes megcsinálni?
Figyelt kérdés
Középfokú nyelvvizsga előtt állok és kiváncsi lennék saját tapasztalatokra. Tudom, hogy mindegyik nyelvvizsga típusnak meg vannak az előnyeI és a hátrányai is, de most arra lennék kiváncsi, hogy kinek melyik “vált be” és miért. (jelenleg az ECL-lel szemezek)2020. szept. 8. 19:02
1/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen célból kell.
2/5 anonim válasza:
Nekem az Origo vált be és a Telc szóbeli. Az ECL-ben a levelek jók én irásban szóban es hallasban is jó vagyok de a az olvasásertéshez több idő kell számomra. ECL-nél nekem a 45 p kevés volt a 2 szövegre. Kapkodtam nem gondoltam at azon paráztam hogy ilyen kevés az idő es sajnos az egyik szöveget nem is értettem. Az Origonál 3 orat kaptam mindenre ugy osztottam be ahogy akartam és meg is lett.
3/5 anonim válasza:
Szia! Németből az ECL B2 vizsgát csináltam 2019-ben,szóval elég sok tapasztalatot szereztem erről a központról. Budapesten csináltam amúgy. Ami nehéz és érdemes többet foglalkozni vele az íráskészség. Én napi 2 levelet írtam, szinte hibátlanul és mégis úgy lepontozták mint a szart. 52% lett, gondolom egy szívtelen gonosz javította. A szóbeli az jó volt, bár a párom nem volt túl jó, de ez mégse befolyásolta az én eredményem, hiszen 96% lett összesen. Amire érdemes még figyelni az a hallás, sokszor vannak háttérzajok, akcentus (svájci,osztrák és vmikor nagyon halkan is dumálnnak).Sok sikert kívánok!
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. szept. 10. 20:57
5/5 anonim válasza:
Én angolból Origot csináltam, németből most augusztusban BME-t, szóval van összehasonlítási alapom. Szerintem az egynyelvű nyelvvizsga sokkal könnyebb, ezért tudom a BME-t javasolni. Nem kell a fordítással bajlódni és ha nem értesz valamit akkor sincs baj, mert ki tudod következtetni a megoldást. Az írásbeli és a szóbeli is korrekt volt, a hallott szövegre gyúrj rá, mert az nagyon nehéz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!