Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsga kötelező egyetemre...

Nyelvvizsga kötelező egyetemre/főiskolára vagy csak jó ha van?

Figyelt kérdés
8 évig németet tanultam most megyek szakgimnáziumba és már elkezdtem nyelvvizsgára készülni de egyszerűen kedvem nincs hozzá + lusta vagyok :/ . Viszont egyetemre szeretnék menni és nem tudom most kell-e oda ny. vizsga mert ha igen akkor biztosan leteszem . Thx a válaszokat
2020. aug. 18. 14:12
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Ahhoz kötelező, hogy megkapd a diplomád. Van, ahol két nyelvvizsgát kérnek.
2020. aug. 18. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
98%

Felvételihez nem kell (még), viszont diplomához igen, bizonyos szakokon több/nagyobb szintű is. És a munkahelyen is pluszpont.

Most vagy benne a tanulásban, rááll az agyad, van tanárod ingyen jó esetben, később pedig talán időd se lesz rá, szóval szerintem érdemes a gimnázium alatt megcsinálni. (Én 12.-ben csináltam kettőt, szóval akár érettségi mellett is lehetséges, sőt, így a nyelvi érettségire külön nem is készültem.)

2020. aug. 18. 14:49
 3/8 Szivessa3 ***** válasza:
84%
Egyetemre még nem kötelező a nyelvvizsga, de ezen bármikor változtathatnak. Érdemes még gimi alatt letenni, mert majd az egyetemi felvételinél is plusz pontot ér majd.
2020. aug. 18. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
38%
Nem 2020-tól kötelező a nyelvizsga megléte az egyetemi felvételhez?
2020. aug. 18. 17:57
 5/8 anonim ***** válasza:
9%
Tök fölösleges, pár éven belül már ott tart a mesterséges intelligencia, hogy értelmetlen lesz bármilyen nyelvet bemagolni. Kb olyan, mintha valaki gyors- és gépírónak kezdene el tanulni, én sem tudok egy szót sem idegen nyelven, de nem aggódom, mert még van 3 évem mire elvégzem az egyetemet, addigra 99%, hogy már nem lesz követelmény.
2020. aug. 18. 20:03
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

Nem kötelező, de jó, ha van.

Az egyetemen már nem lesz annyi vagy nem is lesz német órád.

Nem fogod használni, ezért tiniként érdemes letenni egyből.

Többletpontot is kapsz érettséginél és lehet, hogy már 4 év múlva kötelező lesz a nyelvvizsga, hisz csak elhalasztották a bevezetését.

2020. aug. 19. 08:49
 7/8 anonim ***** válasza:
A bekerüléshez egyelőre nem szükséges, csak kimeneti követelmény. Ezen változtathatnak még, de ezt előre nem lehet megmondani. Érdemes tanulni a németet, de ha a nyelvvizsga nélkül is megvan a kellő pontszámod és úgy érzed, hogy még nem vagy a megfelelő szinten, nem tudnád behozni stb., akkor nem érdemes rágörcsölni. Előnynek előny lehet, de ez helyzetfüggő is. Az egyetemen valakinek kevesebb ideje van nyelvtanulásra, valakinek több és valakinek jobbak lesznek a lehetőségei, valakinek rosszabbak. Nekem pl. középiskolában borzalmasak voltak a nyelvtanáraim és a második nyelvemből volt, hogy egy éven belül 3 különböző tanár tanított... kb. nem is csináltunk semmit az órákon, csomószor elmaradtak és őszintén szóval így semmit nem tudtam tanulni az iskolai órákból. Nagyon drágán jártam magánórákra, de nem is volt elég időm arra, hogy normálisan tudjak vele foglalkozni. Viszont az egyetemen már nagyobb volt a szabadság, jobban be tudtam osztani a saját időmet és több lehetőségem volt a nyelvtanulásra pl. voltak ingyenes szabválnak felvehető nyelvórák vagy olcsóbb nyelvtanfolyamok és én ezeket kihasználva szereztem meg a második nyelvvizsgámat. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy hagyd a francba a németet és majd valamikor, később, esetleg, talán.... Tanuld és foglalkozz vele, amennyit tudsz, csak szerintem nem kell kétségbe esni akkor sem, ha esetleg nyelvvizsga nélkül kezded meg az egyetemet.
2020. aug. 19. 11:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2020. aug. 19. 12:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!