Milyen nyelveket lenne érdemes megpróbálni tanulni?
Angol nem megy a fejembe, a német inkább vicces számomra mint megjegyezhető, oroszul csak két szó maradt meg ( szuka blyet -vagy micsoda ) románul is próbálok, de 4 szó amit megjegyeztem pár hét tanulás után.
Tudni kell rólam, hogy diszlexiás vagyok meg néha magyarul sem értek zenéket mármint egy-egy szót, és meg kell néznem a szöveget, kikeresni.
Annyira szeretnék legalább 1 idegen nyelvet megérteni, ez miatt nagyon frusztrált vagyok. Angolba az a bajom, hogy mondjuk "are,air"all" szót a youtube-n többen is csak úgy ejtenek ki, hogy "a" és ez idegőrlő, egyedül az arab akcentussal érthető nekem egy icike picikét az angol, vagy legalábbis nem fájdul meg a fejem ha úgy hallgatom.
Szerintem is inkabb az angollal kellene tobbet foglalkoznod, hidd el, nem olyan nehez, mint ahogyan gondolod. Nezz sok angol videot es sorozatot feliratosan, egy ido utan hozzaszoksz. Mai vilagban szinte mindenki tanul angolul, kar lenne ezt nalad kihagyni. A nyelvtana eloszor bonyolultnak tunhet, de nagyon logikus nyelv, ami mondjuk az igeidoket illeti. Hibazni pedig termeszetes, tehat ha nem is ertesz valamit elsore, ne add fel. Egyebkent rengeteg angol nyelvvel kapcsolatos video van fent youtubeon, ahol aprolekosan el van magyarazva minden.
Esetleg ajanlanam a spanyolt is, de itt is sok az igeido. Esetleg egy kozepfoku angol utan vagj bele. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!