Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » "I guess" és az "I think"...

"I guess" és az "I think" között mi a különbség?

Figyelt kérdés
2020. aug. 4. 15:15
 1/7 A kérdező kommentje:
Melyiket mikor használjuk?
2020. aug. 4. 15:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a mi szintünkön annyira árnyalatnyi a különbség, hogy szerintem bátran használhatod mindkettőt. Nyilván vannak beszédszituációk, ahol két rokon értelmű kifejezés helyett az egyik jobban oda való, de ezt csak egy virtigli született angol fogja tudni.
2020. aug. 4. 15:17
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Talán az I guess egy hangyányival elegánsabb, sznobabb, illedelmesebb.
2020. aug. 4. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
Az I guess magában hordozza a bizonytalanságot. Gondolsz valamit valamiről, valószínűnek tartod, de mégsem 100%-os tudásról van szó. Magyarul közelebb hozzá az "azt hiszem/asszem", mint az "azt gondolom".
2020. aug. 4. 15:25
 5/7 chtt ***** válasza:
95%

Kedves négyes, az 'I think' helyes fordítása az esetek többségében "azt hiszem", ill. vélemény kifejezésére 'szerintem'.

Ezzel együtt igazad vagyon, a nálam okosabbak (angolok:) azt mondják, hogy az 'I think' picit biztosabb, mint az 'I guess'.

Találtam egy ilyet, ha ez segít valamit:

As verbs the difference between "guess" and "think" is that "guess" is to reach a partly (or totally) unqualified conclusion while "think" is to ponder, to go over in one's head or think can be to seem, to appear.

2020. aug. 4. 15:56
 6/7 anonim válasza:
100%
Az i guess inkább a gondolom, az i think, pedig inkább a szerintem. De nagyjából ugyan azt jelentik, úgyhogy mindkettőt lehet használni
2020. aug. 4. 22:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"As verbs the difference between "guess" and "think" is that "guess" is to reach a partly (or totally) unqualified conclusion while "think" is to ponder, to go over in one's head or think can be to seem, to appear."

Ezzel nem az a baj, hogy egyik kifejtés sem alkalmatos az I think és az I guess beszédbeli fordulatokra? Melyek, hogy a Swan megfogalmazását ingyen kölcsönvegyem, a discourse markers cím és a softening alcím mögött vannak említve.

Azért aki ezt mondta, annak mondhatnám, hogy akkor ezek szerint folyamatos beszélgetésben az I think nem fordulhat elő, hiszen ami egy mondattal előbb hangzott el, azon elgondolkodni a belégzés ideje maradt volna, annyira meg kevés ember gyors. :)

Arról már nem is beszélve, hogy a szótár szerint a think jelentésének egyik meghatározója a have opinion/belief. A másik az use mind, de ezalatt természetesen nincsenek I think kezdetű mondatok.

2020. aug. 5. 09:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!