Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Holland nyelv tanulásának van...

Holland nyelv tanulásának van értelme vagy ott mindenki tud angolul?

Figyelt kérdés
2020. júl. 31. 16:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokan, ott tényleg nagy eséllyel lehet munkát kapni csupán angol tudással. Hétfőn volt egy holland barátom pont és poénkodott rajta, hogy meglepődött amikor az utcán hallott végre holland szót is valahol.

Az embereknek nagy része persze turista, de azért elég jelentős expat közösségük is van.

2020. aug. 3. 03:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ott élek laza gyere ide
2020. aug. 22. 15:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
9. "Schrödinger hollandja". ezen behaltam - és ellopom :D kösz :D :D
2020. dec. 8. 23:58
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Hollandia déli részén élek. 20-22 %-ban nem holland anyanyelvűek élnek a városban, és alig 20%-unk tud legalább középfokú szinten hollandul.

Van értelme hollandul tanulni és tudni, hiszen könnyebben elfogadnak, a holland kiírásokat (lakógyűlések összefoglalója, postás cetlije, reklámújság...stb) megértheted és alapvetően angol után gyorsan elsajátítható (ha tetszik a nyelv és van motiváció).

Angolul szinte minden holland beszél - nem is gond az angolt használni velük és elhelyezkedni is el lehet nemzetközi cégeknél közép vagy felső vezetőként VAGY fizikai dolgozóként. A holland viszont bizonyos munkakörökhöz felvételi elvárás.

Én angol-német aktív és erős nyelvismerettel jöttem ki. A holland nem volt elvárás, ennek ellenére csak előnyét látom az ismeretének.

2020. dec. 9. 23:46
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Az angolt igen, jól beszélik, de nem mindenhol és nem mindenki. Egy ideig elvannak vele, de egy kis idő után igenis elvárják, hogy tanuld, sőt, minden második kérdésük a "mi a helyzet a hollandoddal, tanulnod stb..." Nem viccelek, az elején rendesen idegesített, hogy mindenkit ez érdekelt a leginkább. Ha nem akarsz kirekesztett lenni, illetve ülni szülinapokon és más eseményekem, mint egy virág a cserépben, jobb ha megtanulod a nyelvüket. Attól, hogy Hollandiában beszélik talán a legtöbben és legjobban az angolt Európában, ettől függetlenül sokan nem beszélik, nagyon függ attól is, hogy mi a munkád, illetve hol található, az ország melyik részén, S ami a legfontosabb, holland az államnyelv (nekik anyanyelvük), sosem leszel velük egyenjogú, ha nem próbálsz beilleszkedni a társadalmukba (de ez mindenhol így van). Arról nem is beszélve, hogy nem fog mindig mindenki csak miattad átváltani angolra. Az elején kedvesek, segítőkészek, de nem fogja senki érted az anyanyelvét beálldozni. Ahol én élek sok olyan ember van, aki még egy tetves szót nem szólt hozzám angolul, nem is érdekli őket, sőt mintha tudomást sem vettek volna arról, hogy nem vagyok holland. Ha valakinek nincsen felső- vagy középfokú végzettség, azok általában nem igen tudnak, vagy csak gyenge angoluk van. Amit írtam tapasztalatból írtam, mellesleg tanár vagyok.
2021. márc. 2. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!