Angolt tanítani úgy, hogy külföldön megtanultam folyékonyan, nyelvtanilag helyesen az évek alatt, de nincs semmi papírom?
Figyelt kérdés
Tudok-e ezzel a tudással más számára hasznosság válni, vagy ehhez kell valami papír?
Hogy tudnák klienseket szerezni?
2020. júl. 25. 11:21
1/4 anonim válasza:
Az angol kifejezetten széles körben beszélt nyelv és rengetegen tanítják is, így képesítés és tapasztalat nélkül kifejezetten nehéz érvényesülni. Ha rákeresel az interneten vagy a közösségi oldalakon, akkor te is látod, hogy boldog-boldogtalan vállal angol nyelvtanítást vagy korrepetálást a végzett pedagógusoktól kezdve, az egyetemistákon át, a középiskolás diákokig... arról nem is beszélve, hogy már azért vannak jó hírű, megfizethető nyelvtanfolyamok is. Nem mondom, hogy lehetetlen, de szerintem referencia, tapasztalat és végzettség nélkül nagyon nehéz, mert az emberek azt fogják választani, aki pl. már évek óta tanít, aki fel tud mutatni valamit, hogy mondjuk x diákot készített fel erre-arra, akinek van egy kapcsolódó végzettsége, akinek van külföldi tapasztalata, aki már cégszerűen ezzel foglalkozik, akinek van saját kidolgozott módszere és anyaga, akiről már hallott/akit látott valamilyen hirdetésben, aki anyanyelvű oktató, akit már ajánlott valaki stb. Nem mondom, hogy lehetetlen és nem is gondolkozz ebben, de nem egyszerű. Én nyelvszakos vagyok és próbálkoztam ezzel az egyetem alatt, ahogyan amúgy a szaktársaim nagy része is és nagyon sokan, akik "csak" szimplán beszélnek angolul, de az az általános tapasztalat, hogy nagyon kevés az érdeklődő (ha egyáltalán van), mert ennél ár-érték arányban találni sokkal jobbat. Plusz az sem egy utolsó szempont, hogy tudsz-e tanítani, mert azért beszélni egy nyelvet és tanítani azt két teljesen különböző dolog.
2/4 anonim válasza:
3 nyelven beszélek, hobbiból kezdtem korrepetálni másokat. Akármilyen extrákat tudtam adni, más nyelveket, spéci dolgokat, soha semmivel nem volt annyi órám, mint angollal. Sokan vannak tanárok, és a diákok is, soha nem volt gond diákokat találnom. 1-2 apróhirdetéssel tele lett a naptáram.
Nincs végzettségem, de tanultam mellé pedagógiát, hogy jól is csináljam, ez fontos szerintem. Tanítani is tanulni kell.
3/4 anonim válasza:
Nem a papír hiánya a kérdés, hanem hogy van-e tapasztalatod a tanításban, át tudod-e adni azt, amit tudsz. Attól, hogy beszélsz egy nyelvet, még nem biztos, hogy tanítani is tudod. Külföldön élünk, a kamasz lányom anyanyelvi szinten beszél 2 nyelvet a magyaron kívül, de még a saját unokatesójának is nehezen tudott segíteni a tanulásban. Taníts ismerősöket ingyen, majd mikor már jelentős tapasztalatod lesz, akkor próbálkozz. Mikor nyelvvizsgára készültem, olyan tanárom volt, aki egyetemet végzett, az USA-ban él, és sok éve tanított már. És 3500 Ft-ot fizettem.
4/4 anonim válasza:
Iskolában nem, magánban nagyon könnyen betelik a naptárad, ha belevágsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!