Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy tanultátok/tanuljátok...

Hogy tanultátok/tanuljátok meg az angol nyelvtant?

Figyelt kérdés
Szókártya, sorozatok nállam még a szókincs bővítésben sem segítenek.
2020. júl. 22. 21:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Angol nyelvtan - play áruházból letölthető, ha van androidos telefonod. Minden alapvető tudnivaló bennevan, és reklámmentes is :)
2020. júl. 22. 21:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Én az English Grammar in Use könyvből csinálgattam a feladatokat. Szavakat én se tudtam szókártyákkal tanulni. Nekem két dolog jött be. Vagy a szótár szerű könyvek ahol témakörönként ott vannak a szavak amik kellenek pl b2-re. A másik a kérdések és válaszok könyvek. Azok meg azért jók mert muszáj utánanézned a szónak ha ki akarod fejezni magad.
2020. júl. 22. 23:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Számomra az angol nyelvten az igeidőkkel jelet egyet (a többi nyelvtanos cucc 1-2 kivétellel nagyon gagyi). English grammar in use-t én is használtam, de nekem nem használt nagyon. Amíg csak tk-ból tanultam, meg azt magoltam, amit a tanár mondott iskolában, nem mindig értettem meg. Ahogy egyre többet olvastam eredetiben meg filmeket néztem, láttam, hogy mit hogy használnak, rákaptam.

Definíciókat biztos nem tudnék mondani úgy, mint egy tanár, de a helyes használatukat megtanultam.

2020. júl. 23. 00:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem kegyetlen rossz volt a nyelvtanom, pedig minden nap beszélek angolul, suli, munka, barátnő miatt. Nem vétettem nagy dolgokat, de néha furán jöttek ki a dolgok, ami Mo-n nem tűnik föl, de amint élesben, külföldön megy a dolog mindjárt félreértést szül vagy csak simán ciki egy szint fölött.

Nekem az segített sokat hogy elkezdtem egy blogot írni a szakmámról, angol nyelven, és utána nézek minden mondatnak amit leírok.

ha úgy írsz be a Googlebe egy mondatot hogy "idézőjel közé teszed" akkor konkrétan arra keres rá, nem hasonló tartalomra, így a szövegekben látod hogy más leírta-e már ezt a mondatot. Ha alap dolog, akkor kell hogy legyen minimum 10,000 de ink 300,000 találat, ha meg nagyon szakmai, akkor meg tagmondatokra osztom és úgy keresek rá. Kegyetlen sokat lehet így tanulni.

Én is nagyon sokat szenvedtem, szenvedek, remélem segít, nekem bevált, sok sikert és kitartást.

2020. júl. 24. 08:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez a google-s módszer nekem is segít, ha bizonytalan vagyok valamiben :)
2020. júl. 24. 09:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket. Igazából nekem valszeg azzal van gondom h nem tudom miket tanuljak meg. Az igeidők, a ragozások irreglurel verb megvannak h ezeket meg kell. Többet nem tudok😓
2020. júl. 24. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:
YouTube videókból tanulom.
2020. júl. 28. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!