Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti hogy tanuljátok/tanultátok...

Ti hogy tanuljátok/tanultátok az angolt?

Figyelt kérdés
PL: Amiket megtanultatok szavakat milyen időközönként ismétetltétek át? Mit csináltatok? Nyelvtant elővettétek vagy csak sorozat/filmek? Én jelenleg középszintű érettségi feladatokat oldok meg amit a tanárom javit utána valamint a szavakat heti 1x hétvégén elolvasom, emellett sorozatozok napi 1 órát kb de mégsem érzem hogy haladnék valamerre :/ Ti hogy tanultok vagy tanultatok idegen nyelvet?

2020. máj. 11. 14:26
 1/4 anonim ***** válasza:
az angollal és a némettel is úgy voltam, hogy egy olyan b2-es szintig rendes tanulással, órákkal, rendszeres számonkéréssel jutottam el, onnan kezdve meg szinte kizárólag sorozatok, cikkek vagy más idegennyelvű médium. az angolt majd' anyanyelvi, a németet c1 szinten beszélem.
2020. máj. 11. 14:33
 2/4 anonim ***** válasza:
3 Év magántanár és felsőfokú
2020. máj. 11. 14:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Amíg iskolába jártam, addig a szavak gyakorlása dobta meg mindig a nyelvtudásomat. Célszoftvert használtam erre, ami oda-vissza kérdezgette a szavakat, és ha 3-szor tudtam egymás után, akkor egyre hosszabb időre tette félre. De ezek a szavak hosszú távon így se maradtak meg...

Egyszer kb. 20 oldalnyi angol szöveget le kellett fordítanom magyarra (egy webes projekthez, főleg dokumentációt), az is segített, utána három hónapig minden szó sokkal gyorsabban jutott az eszembe. Aztán jött a nyári szünet, és kijöttem a gyakorlatból.

Most, felnőttként a temérdek angol szöveg olvasása az egyik, ami segít. A másik pedig a readlang nevű webalkalmazás (keres rá, ha érdekel), amivel gyerekregényeket, fanfictiont meg ilyesmit olvasok, és ennek is van szógyakorló modulja. De ez annyival jobb, hogy szövegkörnyezettel együtt kérdezi vissza a szót, szerintem így jobban meg fog maradni. Ráadásul a gyakoribb szavakat veszi előre (azon közül, amiket olvasás közben bejelölgettem, hogy új). Angolhoz már nem nagyon használom, mert mostanra a tudásom túllépte a google translate színvonalát, és így már nem jó az automatikus fordítás, nagyon sok szó fordítását kellett már kézzel javítgatnom.

A beszédnél meg az van, hogy ha egy-két órát beszélgetek valakivel angolul, utána elég jól megy napokig, de az az első két óra nagyon nehézkes, semmi nem jut eszembe stb.

2020. máj. 11. 14:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó voltam angolból, aztán egyszer rákaptam a youtube nézésre meg angol nyelvű videojátékokon is játszottam és egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre jobban értem amiről szó van. Ezzel párhuzamosan a suliban elkezdett sokkal jobban menni a nyelvtan is, elkezdtem érezni, hogy mi hangzik jól és mi nem, és a szavakat is sokkal gyorsabban tanultam meg. Lényegében ezzel eljutottam, minimális erőbefektetéssel egy erős b2es szintre. Az után kezdtem el tanulni rendesebben, magasabb szintű nyelvtant, szókincset, meg ami még kellett, hogy meglegyen a c1-es nyelvvizsgám. Azóta is rengeteget olvasok angolul, minden filmet, sorozatot, videót angolul nézek és még inkább fejlődtem a nyelvvizsga óta. A sorozat kezdetnek szerintem nem a legjobb megoldás, főleg, ha felirattal nézed. Persze a sorozattól is függ, de általában a sorozatok komplexebbek, nem lehet megérteni őket csak a képi anyagból és onnantól hogy mondjuk myagar felirat van rajta majdhogynem semmit se ér. A másik, hogy nem elég hogy csak ülsz előtte és jó letudtam, valami olyat kell találnod, amit meg akarsz érteni. Én újra és újra néztem tizenszer minden videót, mert tetszett és érdekelt, nem is gondoltam arra hogy ezzel tanulom a nyelvet, csak az volt bennem, hogy ez tetszik és ezt érteni akarom. És egyszer csak összeállt a kép a fejemben. Az a legcélravezetőbb az elején, hogy ráérezz, ha úgy tanulsz ahogy a kisbabák. Persze nehéz megtalálni hogy kinek mi az ami klikkel, de ha valaminél úgy érzed nem működik, akkor próbálj ki mást, mert szómagolással és nyelvtanozással is meg lehet tanulni a nyelvet, de sokkal jobb egy ilyen intuitív alapra építeni hosszútávon.
2020. máj. 11. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!