Orosz nyelv tanulása, egytől tízes skálán mennyire nehéz?
Figyelt kérdés
megdobogtatja a szívem egy orosz lány, aki okos, szép, kedves, tud főzni, és profi pubg játékos.
és meg akarok vele ismerkedni.
2020. júl. 10. 21:19
1/5 anonim válasza:
Először tanuld meg a cirill abc-t az nem olyan nehéz könnyű megjegyezni, amúgy nem olyan nehéz ami nehezebb szerintem benne a kiejtés főleg ha olyan betűk követik egymást amire nem ál rá a nyelved. Én személy szerint az orosz nyelvet csak a barátom által tanulgatam mert nagy orosz mániás volt ezért rámragadt valamennyi meg utána itthon anyám régi orosz szótárából tanulgattam még általános iskolás koromban kb. 10 éve 13 évesen.
2/5 anonim válasza:
Attól függ mennyire érdekel a nyelv.
3/5 anonim válasza:
A cirill ábécét eleinte nehéz írni-olvasni, és ugye a kiejtés is nagyon megeröltető, de egy pár óra gyakorlás után valamennyire belejön az ember és szerintem ez benne az egyik legnagyobb akadály. Maga a nyelvtani nehézségét úgy a némettel tenném egyenlővé, talán még egy kicsit annál is nehezebb, de ez szubjektív vélemény.
4/5 anonim válasza:
Én is oroszul tanulok, olyan gyenge B2-n lehetek, szerintem nem nehéz!:) Előtte németül tanultam, na ott a névelők eleinte legyőzhetetlen akadálynak tűntek. Az orosz mondatalkotás, gondolkodás nagyon hasonló a magyarhoz, ezért nem mondanám nehéznek. Alapvetően sem nehéz nyelv, vannak sajátosságai, a cirill abc igazán könnyű. Ami nehéz, az a hosszú msh-kal teli szavak, amikre rá kell állítani a nyelvünket. Olyan 10/6 nehézségűnek mondanám. (a németet pedig 10/5-nek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!