Hogyan tudnék 2 hónap alatt a legtöbbet megtanulni angolul?
Nem vizsga vagy ilyesmi a cél. Hanem utazás. 😃
Van egy erős A2/gyenge B1 szintem.
Tudom, hogy 2 hónap semmire nem elég!!!!
De, hogyan álljak neki tanulni, hogy tuti ragadjon is rám valami. 😃
Én szerintem fogj egy angol könyvet. Minden nap olvas el olyan 30 oldalt. Jegyzeteld ki azokatba a szavakat amiket nem értettél. Majd fordítsd le őket és tanuld meg. Ezt addig csináld amíg a könyv véget nem ér.
Nekem ez vált be.
Ha rá tudod szánni a pénzt, keress egy angoltanárt. Mondd el neki a célodat, és minden nap legyen délelőtt egy dupla órátok. Gyakoroljátok az utazás során felmerülő szituációkat, írjatok hozzá szószedetet az adott terület kifejezéseiből, gyakoroljatok párbeszédeket. Délután otthon tanuld meg a szavakat. Írj te is párbeszédeket egy-egy elképzelt szituációról (pl. nem találod a reptéren az útlevelet, nincs víz a fürdőszobában, eltévedsz a városban , taxit akarsz rendelni, bármi).
Ez lenne a leghatékonyabb módszer.
Ha nincs pénzed tanárra, akkor próbáld meg ugyanezt egyedül. vagy csak heti 2-3 alkalommal menj tanárhoz. De tapasztalataim szerint sokkal hatékonyabb, ha van egy tanár, aki naponta számon kér.
Vannak jó iskolában használt angol könyvek, amik tényleg segíthetnek magadtól felkészülni(én az Oxford Exam Trainert ajánlanám).
Aztán ha a szókincs kevés, akkor angol könyvek olvasása(ahogy a 2-es mondta), meg vegyél egy angol-magyar szótárat és akkor naponta mondjuk 2-3 oldalt olvasgass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!