Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet megtanulni angolul?

Hogyan lehet megtanulni angolul?

Figyelt kérdés

Szeptemberben akarok B2-es nyelvvizsgát tenni.

Szeptembertől leszek végzős, úgyhogy muszály.

Nem azokat a válaszokat szeretném, hogy nem lehet, kevés az idő stb.

Megoldásokat szeretnék hallani.

Illetve az a kérdésem lenne még, hogy ha mondjuk filmet/videót nézek, de nem értem, akkor mitől fogom egy idő után egyszer csak érteni?

2020. jún. 5. 11:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad le pontosan, hogy most milyen szinten állsz. "Egyszercsak megérteni" a filmeket nagyon hosszú időbe telhet, mellette tanulni is kéne. Attól függően, hogy épp milyen szinten vagy keress egy angol nyelvtani gyakorlót (Oxford, English Grammar in Use) ami el is magyarázza a nyelvtani szabályokat. Szókincsbővítésre ajánlom az English Vocabulary in Use sorozatot, ezeket dolgozd végig először Upper-Intermediate szintig, aztán olvass angolul a szintnek megfelelően (pl. Harry Potter könyvek angolul, Macmillan Readers sorozat szintezett olvasmányai Upper-Intermediate szintig).

Illetve ha már nyelvvizsga, akkor ajánlom az adott nyelvvizsga feladatsorainak gyakorlását.

2020. jún. 5. 15:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Filmet eleinte magyar, aztan angol felirattal nezz, es csak utana allj at felirat nelkulire! Nalam a filmnezes volt, ami nagyon megdobta a nyelvtudasomat. Aztan kesobb az audiobookok/podcast adasok hallgatasa folyamatosan. (olvasni akkor mar eleg jol tudtam)
2020. jún. 6. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia, egyszerűen hozzászokok a füled. Minél több filmet/sorozatot nézel, annál inkább fogod érteni.
2020. jún. 6. 16:45
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Eleinte nézd felirattal és próbáld értelmezni. Rengeteg, rengeteg, rengeteg gyakorlás. Olvass könyveket angolul. Vannak kifejezzetn nyelvvizsgára készülőknek írt angol nyelvű könyvek. Újságokat is olvashasz, jó ha van egy külföldi beszélgető partnered. Szerintem ezt senki nem mondja, de fektess nagy hangsúlyt a kiejtés gyakorlására. Készíts szókártyákat új szavakból, hogy minél választékosabban tudj beszélni. Nekem ez dobta meg nagyon a pontszámom. Írj ki és gyakorolj kifejezéseket, szóbelihez, írásbelihez. A legfontosabb pedig: játszd el előre a vizsgáztatóval való beszélgetést, tanulj meg magabiztosan kommunikálni!! Én emelt angol szóbelin voltam úgy, hogy még magyarul se tudtam a témáról beszélni, de nem estem kétségbe és csak beszéltem minden hülyeségről ami eszembe jutott, nem hagytam, hogy a vizsgáztató érezze, hogy nem vágom a témát. Sose légy csendben szóbelin, inkább makogj meg írd körül, de értékes pontokat veszthetsz ha csendben gondolkozol vizsga közben. Sok sikert!
2020. jún. 9. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!