Milyen nyelvet érdemes tanulni? (német, orosz, spanyol)
Figyelt kérdés
Jövőre megyek 11. osztályba, ahol lehet választani egy 2. nyelvet az angol mellé. (német, orosz, spanyol) Informatika szakon tanulok, és a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni. Ezt figyelembe véve melyik nyelvet válasszam?2020. jún. 13. 14:45
3/11 anonim válasza:
Németet, egyértelműen. Nagyon-nagyon hasznos nyelv. Informatika esetén pláne.
Másodiknak, B-tervnek az oroszt. Informatikában az is hasznos tud lenni.
Spanyol felejtős.
4/11 anonim válasza:
A német miért jó az informatikához? Bocsi, de ez érdekel.
Én az oroszt mondtam volna rögtön.
Ha latin nyelvet szeretnél, akkor a spanyol helyett inkább francia.
5/11 anonim válasza:
Azért, mert rengeteg német cég van Magyarországon (kezdve a T-Systems-zel), és Ausztria, Németország a legkönnyebb célpontok IT-s munkahelyek számára (SAP stb.). Tehát praktikus karrier okok miatt a legfontosabb a német nyelv.
6/11 anonim válasza:
Amelyik neked tetszik viszont így,hogy informatikusnak készülsz egyértelműen német mivel a legtöbb ilyen cég odavalósi
7/11 anonim válasza:
#4 : szakmai állásbörzén csak a német hangzott el (van ahol jobban értékelik mint az angolt)
8/11 anonim válasza:
4-es a műszaki dolgoknak a német a közvetítőnyelve
Informatikában egyre jobban átveszi a helyét az angol de pl mérnöki állásokon a mai napig németet kérnek
9/11 anonim válasza:
Durva.. nem tudtam, köszönöm szépen! :)
10/11 anonim válasza:
Én is németet tanulnék a helyedben, bár az angol után valószínűleg vért fogsz vele izzadni, de természetesen ez nem biztos, van akinek nagyon könnyen megy. Hasznos nyelv, az biztos. Ha nem az, akkor én a spanyolt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!