Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek melyik nyelvet...

Szerintetek melyik nyelvet érdemes választani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos, gimnáziumi tanulmányaim megkezdése előtt állok, s nyelvet kell választanom. Az első nyelv biztosan az angol. Azonban döntésképtelen vagyok a második nyelvvel kapcsolatban. A választható nyelvek: német, francia, spanyol, orosz.

Szerintetek melyik érné meg a legjobban? ( az angolt, mint első nyelvet, 8 éve tanulom, 6 évig tanultam németet, abból hármat kéttannyelvűn, iskolaváltás miatt. Nem feltétlen szeretném a németet folytatni. Tudom, hoy érdemes lehetne, de igazából annnyi tudásom van, hogy külföldön meg tudok szólalni, tájékozódni, beszélni, stb.,tehát nem 0. Melyik nyelvbe lenne érdemes belevágni?

Előre is köszönöm a válaszokat!:)

2020. máj. 2. 21:51
 1/7 MBbpg ***** válasza:
100%
Szerintem 3 nyelvvel valóban többre mész mint 2vel, ha a német kiesik, marad a francia, spanyol, orosz. Ezekből a francia a gyakrabban használt, viszont pont ez az, ami miatt esetleg az orosszal vagy spanyollal többre mész, mert ezeket kevesebben tanulják itthon. Szerintem válaszd az oroszt (bár ott a kézírás könnyen az őrületbe kergethet), és a németet önállóan vidd feljebb (B2-re legalább célszerű, és akkor emellé angol C1 meg orosz B2, ami szintén lehet C1 (vagy a német, az a munkától függ majd))
2020. máj. 2. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a németet lenne érdemes felsőfokra felhúznod, de ha már eleged van, akkor mind az orosz mind a francia nagyon hasznosak tudnak lenni attól függően, hogy milyen országok iránt érdeklődsz. Összességében talán a francia az, amely később hasznos lehet a karriered során, így azt választanám (most túl azon, hogy a világ leges-legszebb nyelve szerintem, és én nem vagyok franciás, így nem vagyok elfogult sem).
2020. máj. 2. 21:59
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem is érdemes lenne folytatni a németet, mert sajnos ha nem használod rendszeresen, nem beszélgetsz gyakran németül akkor nagyon hamar el fog köpni a tudásod. Hogyha vállalod, hogy magadtól megpróbálod fenntartani a tudásod, akkor viszont mehet bármelyik nyelv a másik három közül. Én oroszul beszélek, nagyon szeretem, ezért tudom ajánlani. Szerintem hallgass szövegeket mindhárom nyelven és döntsd el melyik a legszimpibb. Mindhárom nyelv keresett itthon, úgyhogy inkább szimpátia alapján dönts.
2020. máj. 3. 00:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!
2020. máj. 3. 00:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szláv nyelvet érdemes tanulni szerintem. Én angolt szlovákot tanultam, és a szlovákban rengeteg előnyöm származott eddig (túrák, ösztöndíjak, meg az embereket is szeretem)

Az orosz sokban segít ha esetleg más szláv nyelvet kezdenél.

Azt gondolom én is hogy némettel szerezd meg a b2 szintet és válassz egy harmadik nyelvet (amúgy én most végeztem a középsulival és francia csehet tanulok mostantól!hobbiból:):) )

A tudás hatalom, mindenképp harmadikat nyelvet válassz ! Minél több a tudásod azáltal te is több leszel, sok sikert neked!

2020. máj. 7. 17:34
 6/7 2001viro ***** válasza:
Bár nekem is lett volna választási lehetőségem :( én a helyedben a spanyolt választottam volna, azt is rengetegen beszélik
2020. máj. 13. 17:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben oroszt választanék!
2020. máj. 13. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!