Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy tudom megkülönböztetni a...

Bagolyány kérdése:

Hogy tudom megkülönböztetni a lágy és kemény tővű mellékneveket az oroszban?

Figyelt kérdés
Most tanulom a melléknevek ragozását és teljesen elvagyok veszve! A legfőbb problémám az az hogy nem tudom mi alapján lesz egy melléknév lágy vagy kemény tővű. Valaki kérem érthetően magyarázza el, mert már rengeteg oldalt elolvastam ebben a témában és csak még jobban össze zavarodtam.
2020. jún. 4. 15:09
 1/1 chtt ***** válasza:

Szia, ha nem törölted ki a május 17.-i nyestes linkemet, abban fel vannak sorolva a csak kemény, csak lány mássalhangzók, az tehát nem gond, azaz, ha valami "s, zs, c" végződésű, tök mindegy mi jön utána, kemény és slusz (kiejtésben gyönyörűen hallani, mert hiába van "и" a жир, цирк szavakban, olyan szép ы-vel ejtjük őket, mint annak a rendje. És akkor itt jutottam el a "mindegy mi van utána" részhez.

Ha a táblázatot megnézed, majd minden mássalhangzónak van lágy párja, és az utána levő magánhangzóból tudod, hogy melyik.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..

A hármas hozzászólásban van a válasz: ha "a" van a msh. után, akkor kemény volt a lelkem, ha "я", akkor lágy és társai. (pl. рад-kemény "r" -- ряд-lágy "r")

Remélem, segítettem valamicskét.

Всего хорошего.

:)

2020. jún. 4. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!