Spanyol tanulás?
Sziasztok!
1 hónapja kezdtem el spanyolt tanulni önállóan. A Doulingo nevű alkalmazást használom. A szavak és a mondat alkotás nagyon jól megy, mert nem kell kiválasztani a ragozást. Viszont itt a probléma. Nem írja le a szabályát. Nem tudok ragozni csak néha-néha beletrafálok.
Ha valaki tud valami online könyvet vagy valami hasonlót és annak a segítségével el tudnám sajátítani a ragozást, azt nagyon megköszönném.
Vagy ha valaki járt az én cipőmben az is nagyon jó lenne ha ő maga magyarázná el.
Köszönöm!

Köszönöm szépen!
Sok sikert a spanyol tanulásban!

Szia! A Duolingo önmagában kevés, érdemes más segédanyagokat, pl. valamilyen tankönyvet is választani, ha az alapokat jól akarod elsajátítani.
Az igékhez (és máshoz is) a WordReference-t ajánlanám inkább ( [link] sokkal megbízhatóbbnak tartom a bab.la-nál.
A nyelvtanhoz még itt vannak ezek:

Ha van, amit utálok a duolingoban (és amiért én fel is adtam, hogy azon tanuljak nyelvet) akkor az a nyelvtan hiánya.
Mindenképpen keress neten valami nyelvtani magyarázatot, vagy nyelvkönyvet. Ha az angolt alapvetően jól érted, akkor youtube-on nagyon sok kezdő spanyol lecke van, olyan ahol 0-ról veszik az alapokat, nyelvtant is magyarázva. Spannish for dummies vagy Practice Makes Perfect spanyolos kiadványai is jók alapnak.
A második válaszoló nem írta le teljesen jól a kijelentő mód jelen idő ragozását, úgyhogy ezt így ne tanuld meg, inkább keresseetek rá nyelvtani magyarázatokra, összefoglalásokra. a kulturtapas.hu például nagyon jó anyagokkal van tele mind nyelvtan mind szókincs, érdekességek tekintetében.
A duolingoval azért is kell vigyzátni, mert nem konzisztens az kasztíliai (európai) spanyol és a latin amerikai spanyol használatával kapcsolatban. Szavakban amennyire tudom vegyesen használ (amivel vagy nem fognak megérteni Spanyolországban, vagy akár durván meg is sérthetsz valakit latin-amerikában). Amennyiben nyelvtanban a latin amerikait használja, úgy nem is tanítaná meg külön a T/2es ragozást mert arra a többes számú magázó formát használják ott.
Szóval szókoncset bővíteni meg az elején a nyelv iránti érdeklődésedet felkelteni jó a duolingo de én nagyon nem ajánlom, hogy arra támaszkodj, mint elsődleges forrás.
Ha tankönyvet szeretnél, akkor én a Colorest tudom ajánlani. Eléggé egyszerű, ezzel tanítanak középsuliban is de szerintem önálló tanulásra is okés, ráadásul nem is drága. Ha (inkább a későbbiekben) a nyelvtant szeretnéd komolyabban gyakorolni, akkor vagy a ponsnak van nyelvtani rendszerező, gyakorló könyve, vagy amit én nagyon hasznosnak találtam az az espanol.hu gyakorlója.

Nagyon szépen köszönöm!
#6 Mindenképp megnézem az oldalak amiket ajánlottál. Nagyon sokat segítettél! (Persze a többiek is :))
Köszönöm szépen!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!