Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meg lehet tanulni két különáll...

Meg lehet tanulni két különálló nyelvet szinkronban egymással?

Figyelt kérdés

2020. máj. 31. 22:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
Lehet én vagyok nagyon öreg, de melyik középiskolában tanulnak - kötelezően - KÉT idegen nyelvet??
2020. jún. 1. 13:37
 12/16 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó: Már vagy 20 éve mindegyikben. :D
2020. jún. 1. 14:03
 13/16 anonim ***** válasza:
54%
11-nek: minden nappali tagozatos gimnáziumban (szakközepekben, esti felnőttképzésben nem)
2020. jún. 1. 14:54
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! 😊 Nos, a kérdésem azért tettem fel, mert mikor gimnáziumba jártam, szinte lehetetlen volt elsajátítani a nyelveket. Pedig nyelvi előkészítős voltam :D Angolt és németet tanultam, és ezeket is szeretném tanulni. Nyilván van egy szint, amin tudok beszélni, meg értem is a nyelveket egy bizonyos fokig. Viszont nem érzem hogy az életben hasznát tudnám venni a jelenlegi tudásomnak, ezért szeretnék újra nekiállni így két év teljes kihagyás után. Nem voltam elég motivált hozzá régen, és a tanáraim se hogy úgy mondjam.. 😅
2020. jún. 1. 15:38
 15/16 anonim ***** válasza:
30%

2 nyelvet tanítanak a gimiben, általában rosszul. Szóval az átlag diák ott van érettségi végén, hogy talán angolul eltud makogni pár mondatot, és ennyi.

Kérdező: melyik nyelv a fő cél? Mennyit tudsz rászánni az adott nyelvre/nap? Melyikből milyen szinten vagy?

2020. jún. 1. 16:43
 16/16 anonim ***** válasza:

12: nincs igazad, ahol én tanultam, ott egy kötelező volt. Aztán 13-as válasza világossá tette, hogy a gimnáziumokról van szó.

Kérdező.

Az angol és a német nyelv sok dologban hasonlít, viszont nem eléggé ahhoz (szerintem), hogy össze lehessen keverni a kettőt. Szerintem ez egy jó párosítás. Viszont, most már motivált vagy? Ha motiváció nincs, csak olyan "jó lenne tudni ezt/azt a nyelvet" az nagyon nem elég. Tapasztalat.

2020. jún. 1. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!