Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtanulás. Nagy célt...

Nyelvtanulás. Nagy célt tűztem ki magam elé és szeretném megvalósítani. Tippek?

Figyelt kérdés

Szia/sziasztok!

Mindig is irigykedtem azokra az emberekre akik születésüktől fogva 2 vagy akár 3 nyelven vannak nevelve. Gondoltam, nemár, bárcsak nekem is olyan szüleim lennének akik így tanítottak volna... Pár hete meg kattant valami a fejembe. Miért is ne tudnék magam is megtanulni nyelveken. Suliba angolt tanulok kb 4 éve. Hiába világnyelv, engem egyszerűen nem ragad magával. Helyette viszont elkezdtem tanulgatni spanyolul. Van egy könyvem, írogatom a szavakat, ilyesmi.

Tudni kell rólam, hogy kiskoromtól fogva nagyon szeretek utazni, még ha nem is olyan sűrűn adatik ez meg. Nem vagyok az a fajta ember akitől, ha megkérded melyik a kedvenc évszaka, kapásból rá tud vágni egyet. Szeretek és a későbbiekben még jobban szeretnék úgy élni, hogy mindenben meglátom a szépet. A szépség nekem mindig mást jelent. A pár hete megtörtént agyalásom arra enged következtetni, hogy ez most a nyelveknek az évei/éve lesz nálam. A spanyolon kívül a szívem még két továbbihoz húz: finn, olasz. Mivel ez makacsul szöget ütött a fejembe, szeretném őket tényleg (legfőképp élvezettel) tanulni. Az anyanyelvemen túl, így már 3 olyan nyelvről beszélek, amit teljes erőbedobással szeretnék tudni.

A suliból még jócskán van pár évem, ezáltal akarva/akaratlanul is rá leszek kényszerítve az angol tanulásra. Tudom, nem a legjobb hozzáállás (tyű, ez a szó milyen menő így leírva :D ). Végső soron arra jutottam, hogy vagy előbb letudom az angolt és utána kezdem a többi nyelvvel való foglalkozásomat / addig húzom ameddig lehet. Ez egy elég nagy dilemma, hisz mégis az angol egy világnyelv, egyre inkább alap bármely munkahelynél. + infó, hogy a fent említett legalább kettő, de nagyon remélem mind a három nyelvet elsajátíthatom... úgy 18 éves koromig. Miért? Gimi után marketinget szeretnék tanulni és amennyire hamar csak lehet, elindítani a saját vállalkozásomat, amivel szeretnék minél tovább terjeszkedni a világban.

Amennyiben ezt végigolvastad, fogadd őszinte elismerésem!:) A kérdés pedig még mindig ugyanaz: tippek? Bármi amivel időt spórolhatok a tanulásra... Oldalakat is várok szívesen, ahol anyanyelvi beszélővel gyakorolhatok. Főleg azok véleményére és tapasztalataira lennék kíváncsi akiknek ugyanilyen célból, vagy akár "muszájból" kellett rövid idő alatt megtanulni egy adott nyelvet.

2020. máj. 30. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az angol a legfontosabb. Mellette elkezdhetsz egy másikat. Szerintem ha különböző szinten állsz a különböző nyelvekkel, akkor könnyebben, hatékonyabban lehet őket párhuzamosan tanulni.
2020. máj. 31. 08:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A kor gyermekeként te is rémülettel szemléled azt a lehetőséget, hogy energiát (időt ) kell valamibe belefeccölnöd, hogy eredményt érjél el. Időt spórolni... Pont, hogy az idő az, amit a nyelvvel való foglalkozásra szánva meg tud különböztetni attól, aki csak álmodozik, hogy de jó lett volna... De nem ide-oda lökögetve a könyvet, meg lapozgatva, meg írogatva szavakat, hanem egy vezérlőfonal mentén végig kell ásni az alagutat. A vezérlőfonal magyarra fordítva legtöbb embernek a nyelvtanuló könyvsorozat. És, ha eleget ásol, akkor kijutsz a napfényre, s onnan (majdnem) csupa élvezet.
2020. máj. 31. 08:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugye azt tudod, hogy idegen nyelveket soha nem tanulunk meg? Azokat mindig is tanulni fogjuk. Anyanyelved is mindig tanulod. Ha majd belepsz a marketingbe, ott is sokat kell meg a sajat anynyelveden tanulni/tudni, aztan sz idegen nyelveken. Egy nyelvtanulasnak soha nincs vege. Ez nem ugy megy, hogy eloveszed a konyvet, bemagolod Es tudsz spanyolul, stb.
2020. máj. 31. 13:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Abszolút tisztában vagyok azzal, hogy ez egy véget nem érő folyamat. Épp ez az ami motivál. Eddig legfőképp családi okok miatt, de nagy katyvasz volt az életemben. A nyelvtanulás egyfajta rendszert, állandóságot tudna nekem biztosítani, ami elkélne. Nem vagyok az a monoton ember, nem szeretem az ismétlődéseket. A nyelv tanulás viszont titkon motiválna, hisz hiába tanulok minden nap X órát, mégis mindig mást kellene elsajátítanom, ezért nem lenne monoton, de közben mégis... Részemről tehát minden erőm erre van szánva, ide csak esetleges bevált módszerekért, tippekért jöttem fel.
2020. máj. 31. 18:02
 5/6 anonim ***** válasza:
70%

Nekem a nyelvtanulás vált be.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az ember nem támogatja meg mindennel, meg is kell támogatni mindennel, csak a tudatos elemző tevékenységet nem váltja ki a world of tanks-beli lövöldözés, mint ahogy itt sokan állítják. Itt van, aki egy játéktól eljutott anyanyelvi szintre. :)

2020. máj. 31. 18:22
 6/6 anonim ***** válasza:
En magyar-finn vagyok, szerintem jo anyagok nincsenek a neten, se magyarorszagi konyvesboltban, finnul igazan Finnorszagban lehet megtanulni,de azert ne add fel. Ha gondolod tolem kerdezhetsz.
2020. jún. 1. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!