Lehetséges hogy három vagy négy hónap alatt elérjem a B2-es szintet középhaladó szintről?
Figyelt kérdés
Középhaladó szinten vagyok angolból és nem tudom hogy lehetséges-e. Kifejtetm hogy mit értek ez alatt: angol videókat már több mint egy éve nézek napi rendszerességgel úgyhogy a listeninggel nem lenne nagy gondom. Tudom a present simplet, continoust, a past simplet continoust, a present perfectet, a present perfect continoust, tudom használni a népszerűbb segédigékent mint pl. Be, will, might, can, could, shoud, might. Tudok if es mondatokat alkotni, a mellékneveket ragozni. Most tanulom a szenvedő szerkezetet (passive voice). A szókincsem nem rossz de most főleg arra megyek rá, ugyanis minnél választékosabban ki kellene fejeznem magam. Természetesen lehet hogy valamit kihagytam és tudom szóval nem biztos hogy ez minden. Nyelvérzékem van, szeretem az angol és nem csak magolom :D. Az életkoromat inkább nem írom le, nem szeretném hogy amiatt itélnétek meg de annyit elmondok hogy fiatalabb vagyok az átlagos embereknél akik B2-es szinten nyelvvizsgát tettek. Napi szinten foglalkozok az angollal és ez alatt nem azt értem hogy 5 perc alatt bemagolok 10 szót és megnézek egy 2 perces angol videót. Szóval kérlek írjátok le hogy mennyi az esély arra hogy ez összejön és ha van rá esély akkor kérlek adjatok tanácsokat. (:2020. máj. 29. 20:51
1/2 anonim válasza:
Én is ilyen voltam általános iskolás koromban. Mivel nem ismerlek téged biztosat nem tudok mondani, de csak folytasd amit leírtál. Ennyi idő még magasabb szintre is el lehet jutni, mint B2.
2/2 anonim válasza:
Én is így kezdtem és amint betöltöttem a megfelelő életkort le is tettem az angol B2-t. Ajánlom neked Dohár Péter Kis angol nyelvtan című könyvét. Nagyon érthetően és jól írja le a nyelvtanokat, szerkezeteket, én a videók, filmek és minden más mellett ezt olvastam és ebből tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!