Erős középhaladó angol tudással, hogyan fejleszthetném a leggyorsabban a kommunikációmat és szókincsemet?
A duolingo és társai A1-A2 szintűek, vegyél PONS nyelvtanfolyam csomagot, van angolból haladóknak, ez önállóan tanulóknak való, van hozzá megoldókulcs.
Ha 2 hónapon belül kell akkor tényleg a könyvből tanulás legyen a fő célod, persze a filmnézés stb is segít.
Faszt. Mennye filmet nézni. Angolul. Felirat nélkül.
Ha 3 mp-kent szótárazni kell akk az erős középfokú elég távol van tőled.
Amúgy meg. Angolul, olvasni, beszélni, nezni. Minimális szotarazassal(1 nyelvű, vagy szinonima). Az interneten erre van lehetőséged.
Ne legyél lusta megerőltetni magad. Tudom szar hogy nem érted a filmet. De másképp nem fogsz elérni egy magasabb szintet x időn belül.
"Ha 3 mp-kent szótárazni kell akk az erős középfokú elég távol van tőled."
Az 5perc angol teszt szerint igen. És a B2-es komplex papíromat se a két szememért kaptam, hanem valamit csak tudtam anno. Amúgy nem tudom elhinni, hogy egy középfokú nyelvtudás elég lenne arra, hogy mondjuk Guy Ritchie féle angol filmek dumáit gond nélkül meg lehessen érteni és tényleg ne 3 másodpercenként kelljen a nyakatekert szövegeket fordítani. A Blöff-öt például így voltam kénytelen végignézni.
Ha állandóan szótáraznod kell minden mondatnál, akkor maximum alulról súrolod a B2 határát, nem vagy 'erős középfokon'. Hatalmas különbség van aközött, hogy valaki mondjuk megírja az emelt angol érettségit 60%-ra és a között aki megírta 95%-ra.
Egyébiránt meg egyértelműen magyar nyelvvizsgád van, ilyenek, hogy Origo BME meg ezek a gagyi nemzetköziek mint a TECL meg mittudomén sz.art se érnek, egyáltalán nem tükrőzik a valós tudást. Ezekkel B1-es tudással is át lehet menni, és még így is állandóan lebutítják ezeket is, most kivették már a nyelvtani tesztet is a BME-ből is és az Origo-bol is.... ha letennél egy igazi ANGLIAI angol nyelvvizsgát, pl az IELTS, vagy a Cambridge, akkor látnád, hogy igazából nem vagy B2 szinten, csak a B1-et érted volna el.
A magyar nyelvvizsgákat én is meg tudom írni középszinten spanyolból, mert iszonyatosan könnyűek, a kisujjamból kirázom, megyek is vizsgázni áprilisban, azonban bevallom, hogy igazából nem vagyok B2 szinten, csak B1 szinten és ha le kellene tennem a hivatalos spanyol DELE nyelvvizsgát, kizárt, hogy a B2 szintet elérném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!