Német nyelvtanulás tippek?
Évek óta tanulok németet, legalábbis tanítják nekem, és semmire nem jutottam. Igen, ez nagyrészt a lustaság miatt van. De most már szeretnék elkezdeni normálisan tanulni. Alap szókincsem megvan. Nyelvtanból meg rengeteg minden nem megy. Nem tudom a szakszavakat, de például a sich-es igék nem mennek, meg ami nagyon gáz, hogy az elöljáró szavak nagyon nem mennek, aus, auf, in, nach, vor. És ugye a németben van egy csomó nyelvtani szerkezet, csomóféle mondat összerakás. Hol tudnék úgy tanuni, hogy normálisan el is magyarázzák, ez, meg az, miért úgy van, nem csak, hogy itt részes eset, mert csak, ilyesmi. Meg bármilyen tippet elfogadnék a német fejlesztésére, mert amúgy a legtöbb nyelvtani részből is meg vannak az alapok, meg, ha elkezdik magyarázni, akkor rájövök, hogy én ezt már tanultam és kb. tudom, de nem áll össze az egész.
Köszönöm szépen, ha segítesz! Tényleg fontos lenne, mert már évek óta szenvedek vele, és nekem iskolába is nagyon fontos. És tényleg bármilyen oldal, nyelvkönyv, youtube csatorna, sorozat, vagy csak tipp segítene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!