Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelvtanulás tippek?

Német nyelvtanulás tippek?

Figyelt kérdés

Évek óta tanulok németet, legalábbis tanítják nekem, és semmire nem jutottam. Igen, ez nagyrészt a lustaság miatt van. De most már szeretnék elkezdeni normálisan tanulni. Alap szókincsem megvan. Nyelvtanból meg rengeteg minden nem megy. Nem tudom a szakszavakat, de például a sich-es igék nem mennek, meg ami nagyon gáz, hogy az elöljáró szavak nagyon nem mennek, aus, auf, in, nach, vor. És ugye a németben van egy csomó nyelvtani szerkezet, csomóféle mondat összerakás. Hol tudnék úgy tanuni, hogy normálisan el is magyarázzák, ez, meg az, miért úgy van, nem csak, hogy itt részes eset, mert csak, ilyesmi. Meg bármilyen tippet elfogadnék a német fejlesztésére, mert amúgy a legtöbb nyelvtani részből is meg vannak az alapok, meg, ha elkezdik magyarázni, akkor rájövök, hogy én ezt már tanultam és kb. tudom, de nem áll össze az egész.

Köszönöm szépen, ha segítesz! Tényleg fontos lenne, mert már évek óta szenvedek vele, és nekem iskolába is nagyon fontos. És tényleg bármilyen oldal, nyelvkönyv, youtube csatorna, sorozat, vagy csak tipp segítene.

2020. máj. 24. 11:44
 1/2 fomlang ***** válasza:
Maklári Tamás könyveit ajánlom.
2020. máj. 28. 17:34
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
1# Pontosan az ő könyveit akartam írni, én most fogok végezni az I. kötettel nemsokára. Zseniálisak! Még a német nyelvtani abc könyvvel is szeretnék gyakorolni, aztán jöhet a II. kötet. Javaslom a könyvtárt vagy könyvesboltot, ott meg lehet venni a könyvet. A megoldást a kiadó honlapjáról lehet letölteni. Nekem a youtube-ok nem váltak be, mert jobban szeretek lapozni, 10 percre elővenni, nem biztos, hogy 10 perc miatt bekapcsolom a gépet, a telefon meg kicsi.
2020. máj. 30. 10:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!