Jó ahogy az angolt tanulom?
Szerintem jó ötlet a szótanulásra a cetlis módszer.
Kivágsz kis papírokat. Majd az egyik oldalra felírod a szó angol jelentését, a másikra a magyart. Elkezded mondjuk az angol felével és nézed, hogy megfordítás nélkül tudod-e magadtól a magyar jelentést. Ha tudod, leteszed balra a cetlit. Ha nem tudod, jobbra teszed le.Így lesz két kupacod. Amit aztán dobozban gyűjthetsz, mindig bővítheted új szavakkal, mindig gyakorolhatsz, olvasgathatod, akár zsebre teheted és a buszon is tanulgathatod.
Szia! Ez a legjobb módszer, mert ha csak szavakat tanulsz, egy idő után olyan sok szó lesz, hogy mindent elfelejtesz.
szóval nem csak motivált vagy, de a módszered is jó:) Gratula!
A legjobb, ha inkább kevesebb szót tanulsz, de gyakran ismétled a legelőször tanultakat.
Én angolt tanítok, ezzel a módszerrel:
- plant = növény (palánta)
- proud (Bp proud, felvonulás, büszkeség) = büszke
- accomodation (benne van a komód szó) = szállás (ahol a komódod, ott a szállásod)
- valuable (külföldi valuta) = értékes
- INclude = magában foglal (in= ban ben)
Nyelvtant is mindig a legegyszerűbben kell:
Jelen: I smoke; I touch
Múlt: I smoked, I touched
Jövő: I will smoke, I will touch
Felesleges különféle igeidőket venni kezdésként, csak ezt a 3-at érdemes először.
nem, semmi értelme.
hasonlóan tanulok, mint amilyen módszerrel Dávid nevű hozzászóló tanít, és így meg is maradnak a szavak. mindent új szót kapcsolok vmihez (a Budapest Pride-ot régen is én felírtam pl.). Rengeteg szót dalszövegekből maradt meg.
a szótanulástól, szótárazástól az is sokkal jobb, ha egész mondatokat, idézeteket írsz ki.
a többi mind baromság, a kártyáktól kezdve a szótárazásig. a filmnézés meg csak a passzív szókincsedet bővíti.
egyébként érdemes poliglottok tanácsait megfogadni, mert angoltanároktól én még sok értelmes tanácsot nem hallottam.
anno hagyományos módszerekkel letettem a középfokút fősuli alatt, aztán megtorpantam, utána kezdtem más módszerek után nézni, mert felsőfokon akartam tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!