Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet nyelvvizsgám? (Angol...

Lehet nyelvvizsgám? (Angol tanulás? )

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy 4 éve tanulok angolt. De az első 3 évben nagyon rossz volt a tanáom a dolgozatok közben mindig telefonált nem érdekelte hogy puskázunk e nem is akart tanítani, kérdezni sem lehetett tőle. Egy éve új suliban vagyok. Új a tanárom is NAGYON szeretem nagyon jól tanít elkezdtem érteni és szeretni az angolt. De mindenki tud angolul valamennyire rajtam kivűl. Nagyon félek hogy így mi lesz velem, hiszen angol tudás nélkül konkrétan utcaseprőnek mehetek el. De nem tudom hogy tudnám bepótolni azt a tudást amit eddig nem kaptam meg. Olyan nagyon alapokra gondolok mint például tegnap tudtam meg amikor a tesóm magyarázta hogy a folyamatos jelennél (inges alak) mimdig kell az am is are. Es ismétlem 4 éve tanulok angolul . Ez nagyon reménytelen? Van valamilyen oldal vagy módszer ahol fel tudom tornázni magam? Most a karantén alatt amúgy is van időm, de nem is a szókincsemmel van baj azt összeszedem filmekből zenékből, hanem inkább én magam nem tudok mondatot fogalmazni, nem tudom helyesen a nyelvtant.

A válaszokat előre is köszönök

2020. máj. 2. 22:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%
#10 az se rossz, én League of Legendsben találkoztam egy csoporttal. itt ismerkedtem meg a párommal is, a többiekkel is a mai napig tartjuk a kapcsolatot, már 5x találkoztunk :D ebből 1x Budapesten
2020. máj. 6. 10:58
 12/13 Laylah ***** válasza:
100%
Csatlakozom a játékból tanultak sorához, World of Warcrafttal. Én is innen ismertem meg a párom! :)
2020. máj. 11. 20:13
 13/13 Laylah ***** válasza:
100%

Még annyit, hogy kérdező, olyannal foglalkozz angol nyelven, ami érdekel, úgy jobban megragad. Ami a játék mellett nekem még sokat segített, az a dalszövegek fordítása. Annyira szerettem néhány számot, hogy tudni akartam, miről szól, így kinyomtattam vagy 10-20 oldalnyit és nekiestem szótárral. Persze ehhez nem árt olyan zenei ízlés, ahol mondanivaló is van. A mai napig vannak olyan kifejezések, amiket használok és onnan jegyeztem meg őket, pl. I wish I had (an angel, egy Nightwish szám címe).

A másik, ami még segíthet, az angolul olvasás. Minden könyvesboltban lehet kapni vékony kis könyveket, 50-100 oldalas rövidített, egyszerűsített verziói a nagyobb klasszikusoknak. Színek és számok jelölik a gerincen, hogy milyen nehézségű az adott szöveg. Ezekből is készíthetsz szótárat magadnak, és kifejezéseket is tanulhatsz, megfigyelheted a szókapcsolatokat. Hátránya ennek és a dalszövegfordításnak, hogy igeidőkkel nem sűrűn fogsz találkozni. A dalszövegben egyébként sem, a könyvekben pedig azért, mert az angol nyelvű könyvek első múltban íródnak, max. utalásokkal jelzik, hogy valami történt korábban, vagy vélhetően történni fog.

Hogy a hallott szöveg értése is fejlődjön, érdemes téged érdeklő témákban youtube videókat nézni. Arra érdemes figyelni, hogy a beszélő érthető legyen, ne legyen akcentusa, jól artikuláljon és ne hadarjon. Nem tudom, fiú vagy-e vagy lány, és mi érdekel, de olyasmi videóst keress beszédstílusra, mint Mia Maples. Ő egy kanadai lány, a legtöbb videójában webshopokból rendel ruhákat és mutatja be őket, hogy a nézők eldönthessék, érdemes-e onnan rendelni bármit is. Ha olyan videóst választanál mégis, ami nehezebben érthető, érdemes bekapcsolni az angol feliratot hozzá, és onnan puskázni, ha valamit végképp nem értettél meg.

2020. máj. 11. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!