Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van olyan könyv, amely szinte...

Van olyan könyv, amely szinte a 0ról felkészít egy középszintű angol érettségire? Ha igen, melyik?

Figyelt kérdés
Szeretnék a nyár folyamán önállóan felkészülni egy előrehozott érettségire.

2020. máj. 1. 19:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A 0-át úgy érted, hogy még nem is tanultad? Vagy? Én is angolbol érettségiztem, igaz, hogy emelt szinten de talán tudok segíteni viszont nem egyértelmű nekem a kérdés
2020. máj. 3. 20:41
 2/15 A kérdező kommentje:
3 éve tanulom, de szinte semmit sem tudok :( a tanár nem tanít a könyvben a szabályok angolul vannak, és nekünk kéne kitölteni őket... szóval nem igazán tudok haladni. Meg jártam pár hónapig magántanárhoz de ő meg nem az alapoktól kezdte :(
2020. máj. 8. 20:26
 3/15 anonim ***** válasza:
23%
Szia! Én A2-es szinten vagyok angolból, jelenleg keményen tanulom a nyelvet. Szívesen segítek benne,hogy hogy kezd el egyedül. És dobd ki a nyelvtan könyveket. :)
2020. máj. 16. 04:24
 4/15 Dávid ***** válasza:
22%

Elég csak 200 szót tudni, már akkor is lehet hatékonyan beszélni :)

Azt kell kérdezni, amit tudsz, nem azt, amit nem tudsz:)

Amúgy itt egy olvasmány,a miből könnyű szavakat tanulni:

There is my favourite beach* in Thailand. It is a little land in the ocean, the water is crystal clear and the sun is always shining***and very hot.

Peter likes going to this island** where he can relax and drink orange juice or swim in the blue ocean. But who is Peter?

Peter is a sportman, he always**** win in the surfing. The sport is his life.

* beach tengerpart (ejtsd: bícs)

**island = sziget (land= föld, landolni)

*** shine= süt (sájning)

**** always = mindig (olvéjz)

But when he checked the island he started to use* his yacht but it wasn't interesting*. He jumped to the warm water and he started to use the surf but...in this moment** a big SHARK was 10 centimeters near his arm. He was surprised and shocked. He started to swim but it was very hard.

He was in panic.

* use = használ (user name =felhasználó név)

** moment = pillanat (momentum)

• interesting = érdekes

He lost his left arm, because the shark bite* it but he survived it! The started to swim to the beach and his friends checked him! He called the ambulance and he was** in the hospital at the end of the day.

• bite = harap

• was = volt

After* two days he prefered** to use the surf (and not relaxing)! He never gives up... Why doesn't he stops? Maybe because he is the true*** sportman!

• after = után

• prefer = előnyben részesít, preferál

• true = igazi

Döntsd el, hogy igaz vagy hamis!

1. The traveled to Thailand because he wanted to do sports and relax too.

2. The shark eat his right arm.

3. The water police saved his life.

4. Peter doesn't lose championships.

Itt lehet játékokkal gyakorolni, írd be a linket, ha érdekel:

[link]

Szép napot/ have a nice day,

Angoltanár

2020. máj. 16. 08:44
 5/15 A kérdező kommentje:
Koszonom az oldalt, majd ranezek!
2020. máj. 16. 09:44
 6/15 anonim válasza:
60%
az 5perc angol is jó
2020. máj. 17. 11:26
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Van egy "Oxford angol nyelvtan" című könyv, magyarul vannak benne a szabályok nagyon sok gyakorló feladattal. Illetve olvass sokat angolul és nézz videókat.
2020. máj. 27. 12:55
 8/15 anonim ***** válasza:
64%

4# Köszi a szöveget, az oldalt, élmény volt olvasni, mert megértettem. :))

Kedves Kérdező, az egynyelvűt felejtsd el, csak egy rossz emlék...

Én két könyvet ajánlok, Bajczy Tünde: Kezdőtől az alapfokú nyelvvizsgáig I-II., azért ezt, mert ha magadtól kezdessz a tanulásba, akkor ez magyarul, megoldással jól elmagyaráz sokmindent. Utána jöhet vmelyik középhaladó könyv.

De kezdhetsz a Báti-Véges Angol nyelvkönyv c. könyvvel, ebben is van megoldás, ez viszont nagyon bő, de középfokra vagy közel középfokra, most már nem tudom, készít fel. Nemcsak a 12 igeidő, szenvedő, stb. van benne, hanem kis apró nyelvi buktatók, amelyeket ritkán vesznek a könyvek. Ehhez sajnos nincs hanganyag, viszont sok nyelvtant úgy magyaráz, hogy az adott lecke szövegéből veszi a példákat, így még hatékonyabb a tanulás, könnyebb megérteni a szöveget. Sőt, sokszor emlegeti, hogy magyarban így, angolban így. Csak dicséni tudom ezt a két könyvet, nekem ez a két könyv adta vissza a hitemet, hogy van dolgunk egymással.

Az oxford is remek könyv, de én azt csak akkor ajánlom, ha már "csak" gyakorolni kell.

Ha tudsz, iratkozz be könyvtárba, számtalan remek könyv van ott, akár ezek is.

2020. máj. 28. 20:19
 9/15 A kérdező kommentje:

#4 en is koszonom, vegre egy szoveg, amit ertettem is :D

#7 az a konyv megvan, abban haladtunk a magantanarommal, de nem sok sikerrel...

#8 mindjart megnezem a konyveket, koszonom🥰

2020. jún. 4. 22:11
 10/15 anonim ***** válasza:

8. vok: Még 2 könyv jutott az eszembe, Máthé ELek angol nyelvtani gyakorlatok. Ezt a könyvet azért szerettem, mert párba állítja az igeidőket, ott vannak a mondatok és döntsem el, hogy melyik igeidő. Remek gyakorlási lehetőség, először dühít, hogy nem jó, de a megoldásból megértettem, hogy miért egyszerű jelen és nem foly jelen, vagy egyszerű múlt és pr. perfekt, stb. Szóval, végeztem ezzel a könyvvel is - nagyjából - és közben vettem észre, hogy van logika az igeidők között.

A másik zseniális könyv, Bajczi Tünde – Kerekes Zsolt: Angol feleletválasztós tesztkönyv. Ebben nemcsak a megoldás van, hogy b, b, c, ezzel nem sokra megyek, hanem megmagyarázza, hogy az a miért jó, a b miért nem, a c és a d szintén miért nem jó.

2020. jún. 7. 05:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!