Hogyan érthetném könnyebben az angolt?

Szia, én soha nem tanultam angolul,de elkezdtem és letöltöttem egy appot play áruházból.
Angol-magyar: szótár & oktatás & fordító.
(az ikonban vízszintesen van elválasztva a két zászló és a felső a magyar)
Nekem igazából sokkal jobban tetszik, mint pl. egy duolingo amit folyton emlegetnek.
Egyelőre szavakat tanulok és igyekszem az összeset.
Hála az égnek elég jó a nyelvérzékem naponta 20 szó simán megy.
Igazából igazán a nyelvet csak kint fogod tudni rendesen megtanulni, pár hónap és a zenéket már akkor is megérted, ha nem akarod. ;)
Remélem megtalálod az appot, sok sikert.

Ami nálad "az amerikai elhadarja a mondanivalóját" szerintem inkább normál tempójú beszéd. A gyorsabb beszéd ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=BwFOwyoH-3g
Ha elég sok angol szöveget hallgatsz, rá fog állni az agyad és elkezded kihallani a dolgokat. Ami magyarul érdekelne azt olvasd/hallgasd/nézd angol nyelven.

Ez csak a zenékre vonatkozik 🤦♀️
Általánosba járok 😂

helló!
nekem is ez volt a problémám az angollal, hogy egyáltalán nem értettem, amit mondtak a filmeken vagy a zenéken.
Tök egyzerű a megoldás: feliratosan kell nézni, méghozzá angol felirattal, így lehet a legtöbbet tanulni.
A legjobban értehtőek a természetfilmek (pl David Attenborough filmjei), de jó az is, ha angol felirattal nézed a kedvenc sorozatodat.
A zene nekem nem jött be, ott sokan nagyon érthetetlenül beszélnek és a szövegek is a legtöbbször teljesen zagyvák és szlengek.
Pár év alatt simán összejött így a nyelvvizsga, mert közben azokat a szavakat és kifejezéseket is kiszótáraztam, amiket nem értettem.
Eleinte nagyon sokat kellett szótáraznom, utána egyre kevesebbet.

Ebből az "általánosba járok"-ból azért azt tudom levonni, hogy nem értetted, mit írtam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!